Siralmas helyzetben a magyar használtautó-piac

Európai szinten is az egyik legmegbízhatatlanabb a magyar használtautók-piaca

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy felmérésben 25 európai országot vizsgáltak, mennyire őszinték az eladók az autókkal kapcsolatban, Magyarország pedig a lista végén kullog.

Az európai mezőny végén kullog a magyar használtautó-piac, legalábbis ami a megbízhatóságot illeti. Egy tanulmány 25 ország autóit vizsgálta, ebben az összevetésben pedig Magyarország mindössze a 17. legmegbízhatóbbnak számít - derül ki a carVertical elemzéséből. A hazainál jobbára csak a balkáni térség, és a balti államok "büszkélkedhetnek" rosszabb mutatóval, de a lengyel, a román, és az ukrán használtautó-piac is rosszabbul teljesített.
Hirdetés
Ezzel szemben a legátláthatóbbnak messze az Egyesült Királyság számít, erre persze egyszerű a magyarázat, hiszen a szigetországba alig érkezik import autó - mivel a balkormányosokra nincs jelentős kereslet. Míg a briteknél csupán 2,2 százalékos a használt autók importja, addig Magyarországra már az autók 47,8 százaléka külföldről kerül be, ezekkel pedig egyszerűbb a trükközés. Az elemzés szerint itthon átlagosan 74 786 kilométerrel tekerik vissza a kilométerórákat a csalók, a carVertical felületén ellenőrzött autók 6,1 százalékánál pedig egyértelműen bizonyítható, hogy módosították az óraállást. A sérülések szempontjából sem jobb a helyzet, hiszen a magyar autók 56,7 százaléka tört már valamilyen mértékben, az átlagos kárérték pedig 3409 euró, vagyis mai árfolyamon nagyjából 1,3 millió forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?