Miért engednek egyre többet a Tesla Model Y árából?

Felbukkant egy új Tesla Model Y alapváltozat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre csak a Tesla amerikai ügyfeleinek kínálják a 49 990 dolláros (kb. 17,2 millió forintos), külön változatjelzés nélküli Model Y-t.

Az új modell megjelenésére az a magyarázat, hogy a legújabb villanyautó-támogatás az Egyesült Államokban 50 ezer dolláros (kb. 17,25 millió forintos) árplafonig adható. Az olcsóbb típus persze némi kompromisszummal érkezik: bő 80 kilométerrel kevesebbet megy el egy töltéssel, mint a Long Range változat, a hivatalos hatótávja 449 km. Emellett csak egyféle színkombinációban lesz elérhető ezért az árért: fehérben, fekete műbőr belsővel. Ám nyilván sokan választják majd így is, a 7500 dolláros (kb. 2,5 millió forintos) kedvezmény kedvéért, amelyet az állam biztosít. A hatótáv-adaton kívül csak annyit árultak el az új kivitelről, hogy Texasban gyártják, az akkumulátora már a nagy 4680-as cellákból épül, 5 másodperc alatt gyorsul 96 km/h-ra, a végsebességét pedig 217 km/h-ra korlátozzák. Az első példányokat várhatóan már április és május fordulóján átvehetik a megrendelők.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?