Genfben debütál a Peugeot 208 faceliftje

Hivatalos képek és információk a frissített Peugeot 208-ról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három év után megérett a Peugeot kisautója a ráncfelvarrásra. A világpremier az idei Genfi Autószalonon lesz, 2012-ben ugyanitt debütált a franciák kisautója.


Megújult a Peugeot 208. A frissítés során áttervezték az első fényszórókat, a hűtőmaszkot, a lökhárítókat és a ködlámpákat. A hátsó lámpa 3D LED világítást kapott. A külső fényezés színválasztékán is módosítottak a franciák. Az utastérben bőrkormány, új műszerfal-borítás és 7 colos érintőképernyő várja a vezetőt és az utasokat. Az infotainment rendszer Bluetooth és USB csatlakozási lehetősége kínál, továbbá a Peugeot Connect App és az új MirrorScreen rendszer lehetővé teszi, hogy saját okostelefonunk képernyőjét az autó központi kijelzőjén jelenítsük meg.
Hirdetés

A Peugeot azt is bejelentette, hogy a 208-asból egy GT Line felszereltségi szint is érkezni fog. A sportos változat magasfényű fekete hűtőmaszkot és ködlámpaszegélyt, 17 colos könnyűfém felnit, króm ablakkereteket és kipufogóvégeket, valamint piros/fekete színű bőr sportüléseket kap. GTi változat is érkezni fog, alacsony hasmagassággal, szélesebb nyomtávval, 18 colos kerekekkel, kagylóülésekkel, vörös színű padlószőnyeggel és egy 1.6 THP, turbós 208 lóerős benzinmotorral.

A motorválaszték széles. Dízelek közül az 1.6 Blue HDi 75, illetve 100 lóerős kivitelben érhető el. Mindkettőhöz ötsebességes manuális váltó társul. Az erősebb 120 lovas gázolajos hatsebességes manuális váltót kap. Benzinesből az 1.2 turbós 110 lóerőre képes és ötsebességes manuális vagy hatsebességes automatával rendelhető. A frissített Peugeot 208 értékesítése júliusban indul, az autók pedig Franciaországban és Szlovákiában készülnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?