Heteken belül indul az Audi SQ7 értékesítése

Jön az Audi Q7 csúcsváltozata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi hivatalosan is bejelentette, hogy a 435 lóerős csúcsdízel SQ7-re május közepétől lehet leadni a rendeléseket. Az első példányok nyáron érkeznek.


Közel egy éve próbálhattuk ki elsőként az Audi második generációs nagyméretű SUV-ját, a Q7-et. Akkor még a 272 lóerős változat jelentette a legerősebb dízelt, az SQ7 TDI-vel pedig már 435 lóerőt szabadíthatunk az aszfaltra. Nem csak a teljesítmény, a forgatónyomaték is brutális: 900 Nm áll rendelkezésre.
Hirdetés

A pontos tömegadatok egyelőre nem ismertek. Míg a 3,0 literes TDI tömege 2070 kilogrammra adódik, addig az SQ7 minden bizonnyal nehezebb lesz. Mit sem számít mindez, hiszen a 0-100 km/órás sprintet így is 4,8 másodperc alatt futja, ami ettől a monstrumtól igazán parádés. A végsebesség akár a 300 km/órát is közelítheti, a szabályozásoknak megfelelően viszont 250 km/órában lesz korlátozva.
Az SQ7 ára Németországban 89 900 euróról (kb. 27,9 millió forint) indul, amelybe alapfelszereltségként jár a LED-es fényszóró, a 85 literes üzemanyagtank, az adaptív légrugózás, a 20 colos felnikészlet, a háromküllÅ‘s sport bÅ‘rkormány és a bÅ‘r/Alcantara fűtött sportülés-garnitúra is. Felár ellenében dinamikus vezetési csomag is kérhetÅ‘, amelybe összkerék-kormányzás, quattro sportdifferenciálmű, valamint egy újonnan fejlesztett elektromechanikus stabilizátor is beletartozik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?