A Toyota is megcsinálja a saját Nissan Qashqai konkurensét

Kompakt crossovert fejleszt a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tavalyi C-HR koncepció csak egy távoli víziónak tűnt, de úgy néz ki, a Toyota nem viccelt. Jövőre kihozzák első kompakt crossverüket.


Volumenmodell lehet. Most persze nem a tavaly ősszel, a Párizsi Autószalonon leleplezett C-HR tanulmányról beszélünk, hanem valami sokkal életszagúbbról. A Toyota a C-HR-rel mutatott valami nagyon vadat, azt az autót szépnek nem nevezhetnénk, de egy dolog miatt mégis érdekes maradt. A japánok a tavaly 20 éves RAV4-gyel megalkották az egyik első nagy tömegben gyártott SUV-ot. A piaci trendek a kategória további elpuhulását hozták, a divat ma a crossover. A Toyota sem akar lemaradni, így 2016-ra kihozza első saját kompakt crossoverét.
Hirdetés
A Nissan Qashqai által fémjelzett kategóriában a Toyota valami igazán egyedit mutathat, a potenciális vásárlóknak ugyanis minden negatív felhang ellenére bejött a C-HR formája. A Toyota crossovere legkorábban márciusban, Genfben mutatkozhat be, alapjait a cég új globális platformja adja, ami a negyedik generációs Priussal debütál. Az újdonság alapból elsőkerékhajtású, de a padlóváz adta lehetőséggel élve természetesen lesz belőle összkerékhajtású is. A neve a pletykák szerint Auris Cross lehetne, és a Toyota termékstratégiája szerint a RAV4 fölé pozicionálnák.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?