Újabb durva baleset illegális verseny miatt, ezúttal Amerikában

Nem magyar sajátosság az illegális gyorsulási versenyzés, itt még a piroson is áthajtottak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy Ford Mustang és egy Infiniti Q50 mérte össze tudását, sajnos nem ott, ahol kellett volna: egy ártatlan nő látta kárát a versenyzésnek.

Egy-egy súlyos baleset után többségünk gyakran felocsúdik, és eszünkbe jut, mennyire veszélyes is a közúti közlekedés - sok esetben azok számára is, akik teljesen szabályosan közlekednek. Az Árpád hídi balesetet követő reakciókhoz hasonlóakat tapasztaltak az Egyesült Államokban is, nemrég ugyanis ott is egy illegális gyorsulási verseny végződött ütközéssel. A történtek egyik tanulsága, hogy a súlyos balesetek bármikor megtörténhetnek, minden egyes alkalommal észnél kell lenni, ha autóba ülünk.
Hirdetés
Sajnos a 13 ON YOUR SIDE csatorna tudósításában, amit a Carscoops idézett, egyértelműen látszik, hogy két sofőr egyéltalán nem vett tudomást a közúti szabályokról. Ugyan nem bizonyított, hogy gyorsulási versenyt rendezett a piros Ford Mustang és a szürke Infiniti Q50, de egy járókelő videója alapján nehéz lenne másként értelmezni, ahogy a közúton száguldott a két autó. A pályának kinevezett útszakaszon éppen egy kereszteződés felé tartottak, ahol a jelzőlámpa pirosan villogott. Az USA-ban ez hasonló a nálunk használatos villogó sárga jelzéshez, azaz ilyenkor a kereszteződésen át lehet hajtani kellő körültekintés után. A tengerentúlon ez egyébként egy STOP-táblával is egyenértékű, tehát a szabályok szerint itt teljesen meg kellett volna állnia mindkét autónak.
Hirdetés
Sajnos nem tették, és oldalról telibe találta egy másik autó a Ford Mustangot. Ennek hatására megpördült az autó, és egy nem messze parkoló Dodge Challengerbe ütközött. Ebben egy nő tartózkodott, aki súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az Infiniti sértetlenül megúszta a karambolt, ezután pedig azonnal tovább is hajtott, a rendőrség a lakosság segítségét is kérve keresi. A Mustang vezetője a helyszínen maradt és a beszámolók szerint együttműködő volt a rendőrséggel. Az esetről készült felvételek láttán sokan felháborodásuknak adtak hangot, illetve a közúti közlekedési szabályok, vagy legalábbis az azok megsértéséből eredő büntetések szigorítását sürgették. A kommentelők elmondása alapján ugyanis az USA-ban is megesik, hogy a vétkes sofőrök mindössze néhány hónapnyi börtönbüntetéssel fizetnek tettükért. A videóban látottak pedig már csak azért is szomorúak, mert Amerikában a legális és biztonságos gyorsulási versenyeken való részvétel jóval könnyebb a rengeteg ilyen esemény során, mint például itthon, ahol kevesebb erre alkalmas aszfaltcsík található.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?