Tényleg óvatosabban vezetnek az autósok télen?

Vajon alkalmazkodnak a sofőrök a hideg időjáráshoz?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Magyar Suzuki arra volt kíváncsi, hány autós változtat szokásain a rossz idő beköszöntével. A végeredmény felemás, hiszen akad aki gyakrabban ül a volán mögé, míg mások inkább nem kockáztatnak.

A rossz idő beköszöntével 10-ből négy autós változtat a közlekedési szokásain - derül ki a Suzuki által készített felmérésből. Azok, akik kevesebbszer ülnek a volán mögé elsősorban a rosszabb út- és látási viszonyoktól tartanak (a válaszadók több mint 40 százaléka), míg a megkérdezettek ötöde szerint egyszerűen nem olyan gyors a télen az autózás, mint ideális körülmények között. A másik véglet szerint ugyanakkor - akik ilyenkor többet közlekednek saját járművel - a tömegközlekedéssel ellentétben az autó kényelmesebb, gyorsabb, 9 százaléka a megkérdezetteknek pedig a biztonságot is az előnyök közé sorolta.
Hirdetés
Az ónos eső, a jég, és a köd azonban még a gyakorlottabb vezetőket is visszatartja, hiszen a 900 megkérdezett ember 51 százaléka inkább el sem indul, ha ilyen időjárási körülményeket tapasztal, vagy csakis akkor, ha biztosan sötétedés előtt célba ér. A válaszadók mindössze 23 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a körülményektől függetlenül bárhová elindul. A Suzuki felmérése alapján erre a többség fel is készíti járművét, hiszen a válaszadók 84 százaléka téli gumit használ, további 13 pedig négy évszakosat - az időszakos abroncsot használók közül pedig minden harmadik már novemberben lecseréli a nyári gumikat, függetlenül az időjárástól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?