Mindjárt itt a Toyota Yaris WRC

Visszatérhet a Toyota a ralielitbe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megint ralizik a Toyota, jövőre már tesztelik is a Yaris WRC-t. Dúl a hatalmi játszma, a világ legnagyobb gyártója nem engedheti, hogy a VW vagy a Hyundai a fejére nőjön.


Melyik az aktuális világbajnok márka a ralielitben? Úgy van, a helyes megfejtés a Volkswagen, amely a Polóval első évében tönkreverte a riválisokat. És melyik márka érkezik jövőre, tér vissza a WRC-be? Úgy van, a Hyundai az i20-assal. A németek és a koreaiak is a legnagyobb autógyártó Toyota világuralmi pozíciójára törnek, erre fel a japánok megszellőztették, hogy Hyundai-mintára ők is visszatérnének a raliba. Egy Yaris WRC-vel. A majdani új Yarist is propagálva. A versenyautókat a kölni székhelyű TMG (Toyota Motorsport GmbH) építi, az 1,6 literes benzines turbómotorral hajtott összkerekes rizsrakétát 2014-ben már tesztelik is, az éles bevetés 2015-ben esedékes. A Toyota 1999-ben vonult ki az elitből, azután, hogy konstruktőri bajnok lett a Corolla WRC-vel. És olyan sztárpilótákkal, mint Carlos Sainz vagy Didier Auriol. Korábban, még a WRC-éra előtt, a 90-es évek elején a Celica GT-Fourral arattak szép sikereket.
Hirdetés

A 2015-ös WRC-program mindazonáltal még csak opció, a sajtóközlemény alacsony prioritásról, szerény költségvetésből óvatos tapasztalatgyűjtésről szól. De nem hinnénk, hogy a japán mamut beérné ennyivel (meg némi Le Mans-versenyzéssel), várjuk a hivatalos megerősítést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?