Ilyen lesz az új Mini?

Vízió Mini-módra kismillió LED-del

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bemutatkozott a Vision koncepció, ami a 2014-es Mininek lehet az előfutára. A mini-Mininek. Égszakadás-földindulásra ne számítsunk.

A márka vezető tervezőjének főszereplésével bemutatkozott a Mini Vision - előfutáraként tán az idén év végén vagy a jövő esztendő elején debütáló új mini-Mininek vagy Coopernek, hívjuk akárhogy is a klasszikusokhoz képest ma már hatalmas személygépjárműveket gyártó angoloknémetek kiskocsiját. Anders Warming és csapata egy müncheni rendezvényen leplezte le a harmadik generációs Mini lehetséges formatervét.
Hirdetés
Forradalmi változásokra nem érdemes számítani, az is biztos, hogy a tanulmánynak csupán egy-két megoldása köszön majd vissza a szériakész példányon. Fogadni nem mernénk rá, de ilyen lehet az első (akár fulldiódás) lámpákat nappali menetfényként körülölelő LED-gyűrű, az integrált ködlámpás friss hűtőmaszk és a hókotrós lökhárító is. A high-tech utasteret ábrázoló fotókrólgrafikákról azt olvashatjuk le, hogy Mini Driving Experience néven divatos üzemmódválasztó jelenik meg a fedélzeten, s más-más szín és téma kísérheti a vélhetően Eco, Normal és Sport beállításokat.
Warming az örökség megőrzéséről, de új dizájnyelvről és az aerodinamika kiemelkedő fontosságáról is beszélt. Adrian van Hooydonk már a BMW-főnökség nevében megszellőztette, hogy ezen a formai vonalon újulhat meg a teljes Mini-paletta - élén ugye az Mk3-as Minivel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?