Hatszemélyes egyterű koncepció a Toyotától

Üzemanyagcellás a Toyota Fine-Comfort Ride tanulmány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Fine-Comfort Ride jó példa arra, hogy a Toyota még nem engedte el az egyterűzést, sem az üzemanyagcellás technológiákat. Mégis vonzó.


Megnyitotta kapuit a 45. Tokiói Autószalon, a helyi erők pedig jó szokásukhoz hűen, elképesztő koncepciókkal árasztják el standjaikat. Nem kivétel a Toyota sem, ami egy beazonosíthatatlan szegmenshez agyalt ki egy különleges tanulmányautót. Első ránézésre egyterűnek hat a Fine-Comfort Ride névre keresztelt dobozos, ám tetővonalát megtörték, a japán gyár pedig a jövő prémium szedánjaként beszél róla. Nem kicsi, 4830 mm hosszú, ezáltal tengelytávja is letaglózó, 3450 mm-en nyúlik. Ráadásul kerekeit a sarokba szorították, így érthető okokból hat főnek is bőségesen kényelmes utasteret alkottak.
Már a kettes üléselrendezés is szokatlan, az viszont még inkább, hogy az első négy fotel egymás felé fordítható, így rögtönzött iroda alakítható. Az utolsó sor leginkább kanapéknak megy el. Nagyszerű hangulatvilágítást is hozzádobtak a gyémántmintás utastérhez, digitális kijelző jutott a kormányra és a teljes műszerfalra is. Ami még izgalmasabb, hogy üzemanyagcellás, mint a Mirai, ami 1000 kilométer hatótávot enged a Toyota koncepciónak (a japán JC08 tesztciklus szerint) és mindössze 3 perc az utántöltés. Bár nem látszik, de állítólag az egész alját lefedték, hogy csökkenjen a zajszennyezés, valamint jobb legyen a leszorítóerő és a légellenállás.
Hirdetés

Elöl hagyományos, hátul tolóajtókat kap, ami szintén egyterűs erény, ám B-oszlopja nincs. Helyette vannak óriási üvegfelületek és az egésznek olyan hangulata van, mintha kissé az önvezető technológiákat vetítené elő. A szokatlanul bugyuta nevű Fine-Comfort Ride koncepció az új Tj Cruiser és a Gazoo Racing által átgyúrt GT86 mellett pózol majd, de ott lesz "új" Century és a Crown is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?