0 új cikk érkezett
0 új hozzászólás

Hivatalos: a nők nem tudnak parkolni - nőnapi köszöntő

Boldog nőnapot kívánunk!

·

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hóvirágot is adhatnánk, de mi inkább cikkben mondjuk el, hogyan autóznak nőismerőseink, jobban mondva ők nyilatkoznak saját vezetési, autóvásárlási szokásaikról, preferenciáikról.

Kistermetű hölgynek a Civic jó választás, mert előre jól kilát belőle. Hátrafelé nincs nagy panoráma a Civic ezen generációjából, jól jön a tolatóradar

Kistermetű hölgynek a Civic jó választás, mert előre jól kilát belőle. Hátrafelé nincs nagy panoráma a Civic ezen generációjából, jól jön a tolatóradar

A KSH valószínűleg nem tőlünk fog adatokat átvenni éves jelentéséhez, de a hevenyészett kérdőívünk kitöltésére cégen belül és szűk környezetünkből felkért tizenhat nő szerencsére elég széles társadalmi spektrumot képvisel: 20-60 éves korosztály (körülbelül), egyedülállók és párkapcsolatban élők, kismamák, anyukák különböző korú és számú gyerekkel, városiak, vidékiek, közelebbről nem vizsgált anyagi státusszal.

A Twingo remek városi autó, de a gyerek érkezésével szűkössé válhat

A Twingo remek városi autó, de a gyerek érkezésével szűkössé válhat

Autózási szokásaik is vegyesek. Egy, jogsi nélküli kitöltőnk volt, tízen rendszeresen vezetnek, a többiek között vannak, akik autó hiányában nem gyakorolnak, akad, ahol a családi autó a férj fennhatósága alatt áll, s van, aki a főváros forgalmát szokja nehezen. Tizenegyen vezetik saját autójukat, az összkép teljesen átlagos, normális: Twingo, Yaris Verso, Swift a kicsik közül, Auris, Astra, Focus, Civic a kompakt sorban, a Felicia és a C4 Picasso kicsit kilógnak, és van egy ismeretlen típusú SEAT-unk. Több autóban is közös, hogy családi vonalon vagy régi ismerőstől szerezték be őket, és legtöbben elégedettek választásukkal: a Picasso dízelével kapcsolatban felmerül, hogy hangos és lassan fűt, a Twingo gyerek miatt kezd kicsivé válni, a Feliciából meg egy szervokormány hiányzik, ez utóbbit ex-Forman vezetőként megértjük.

Amíg bizonytalan a vezetési tudás, érdemes kisméretű autóval gyakorolni

Amíg bizonytalan a vezetési tudás, érdemes kisméretű autóval gyakorolni

Arra is rákérdeztünk, hogy milyen autót vennének maguknak. A kezdők kicsire szavaznak, felmerül a Swift, a Corsa és a Golf, aki nem vezet, az a Volvo biztonságában bízik, ketten pedig becsülendő márkahűségről tettek bizonyságot: swiftesünk SX4-re, Felicia sofőrünk Skoda Yetire váltana. Természetesen akadtak vadhajtások is, Dóri terepjáróval zúzna, Kriszti pedig a tavasz beköszöntével egy Honda CB400 SF nyergébe pattan, úgyhogy az autóknak fityisz. Amúgy lendületes kisautóra szavaz, csak ne fogyasszon sokat, és ne neki kelljen a teljesítményadót fizetni utána. A legmerészebb álmokat Fiat 500-asról, Mini Cooperről, illetve ezek tolatókamerás, önmaguktól beparkoló változatairól szőtték.

Ha fontos a divatos megjelenés és a keret is bőséges, stílusos választás lehet mind a Mini, mind a Fiat 500 Ha fontos a divatos megjelenés és a keret is bőséges, stílusos választás lehet mind a Mini, mind a Fiat 500

Ha fontos a divatos megjelenés és a keret is bőséges, stílusos választás lehet mind a Mini, mind a Fiat 500

Az utolsó személyes adat, amit kértünk, a kedvenc közlekedési eszköz megadása volt: egy focicsapatnyian választották az autót, négyen gyalogolnak szívesen, hárman szeretnek bringázni, és a ló/lovaskocsi, a motorkerékpár, a vitorlás és a repülőgép is kapott egy-egy szavazatot. Ezután következett a tudományos igényességgel összeállított teszt.

Automata holdkomp üvegtetővel, állítólag alig kell vezetni

Automata holdkomp üvegtetővel, állítólag alig kell vezetni

Első körben arra kértük nagyra becsült ünnepeltjeinket, hogy egy 27, szándékosan eltérő jellegű és jelentőségű feltételt/felszerelést tartalmazó listából válasszák ki a számukra autóvásárláskor legfontosabb hármat. A hármas szám azért volt lényeges, hogy tényleg a legfontosabb szempontok kerüljenek terítékre, kíváncsiak voltunk arra, hogy az elektromos ablak versenyre kelhet-e a biztonsággal, a kényelem a holttérfigyelő rendszerrel. Szerencsére igazán játékos partnerekre leltünk tesztalanyainkban, hiszen az elvileg várható 48 tollvonás helyett végül 71 gyűlt össze. Volt, aki kedvesen megjegyezte, hogy itt nem lehet háromnál megállni, aztán néggyel beérte, mások szemrebbenés nélkül jelöltek hatot-hetet, s pár plusz javaslat is érkezett: telefon-kihangosító, vonóhorog. Természetesen volt, aki átlátott a szitán, s az egymás mellé helyezett szavak konzisztenciáját kérdőjelezte meg, majd ezt egyenlettel is igazolta: automata váltó + elektromos ablak = kényelem.

Ami pedig az eredményeket illeti, uraim, jó hírünk van: nőink számára a legfőbb erény a biztonság, a teljesítményt pedig még a méretnél is kevesebbre értékelik, legalábbis autóvásárláskor. A következő sorrend alakult ki:

Mi fontos a hölgyeknek az autóban?

12 szavazat biztonság
7 szavazat légkondi
6 szavazat méret, kényelem
5 szavazat teljesítmény
4 szavazat elektromos ablak, kor
3 szavazat külső forma, kézi váltó, ajtók száma, légzsákok száma, parkolóradar
2 szavazat automata váltó, pontos kormánymű
1 szavazat garancia, mások tanácsai, szín, holttérfigyelő rendszer, kihangosító, vonóhorog

Meglepőnek találtam, hogy a csomagtér mérete és az üléskárpit egyáltalán nem játszik szerepet a választásban, és kifejezetten övön aluli ütésként ért, hogy a megvilágított sminktükör a napellenzőben egyetlen szavazatot sem kapott, remélem, az autógyártók le is állnak vele mihamarabb.

A következő részben hat, autótörténettel, technikával kapcsolatos, felszínt kaparó, valamennyire beugratósnak szánt kérdést tettünk fel, mindhez adtunk három válaszlehetőséget is. A kérdések és a beérkezett válaszok a következőképp alakultak.

Mennyire ismerik az autósvilágot a hölgyek?

Ki alkotta meg az első működő robbanómotoros autót? Tippek
Henry Ford 11
Karl Benz 5
Sochiro Toyota 0
Melyik cég találta fel a hárompontos biztonsági övet?
Volkswagen 0
Mercedes 1
Volvo 15
Melyik cég nevéhez kapcsolható a quattro összkerék-hajtás?
Subaru 3
Ferrari 0
Audi 13
Mi jellemző a turbóra?
Könnyebben megáll vele az autó 0
Több levegőt juttat a hengerekbe, fokozza a teljesítményt 16
Kényelmesebbé teszi az utasteret 0
Mi az a kanyarfényszóró?
Kanyarodáskor irányba forduló világítás 15
A fényszóró burája finoman követi a karosszéria görbületét 1
Autóúton a nagyobb kanyarokat jelző tábla 0
Melyik szocialista autótípus készült Renault alapján?
Lada 0
Skoda 3
Dacia 13

A komolytalan kérdéseknél a Henry Ford iránti lelkesedés volt a legmeglepőbb, súgásra gyanakszunk, mert az irodán belül érkező levelek zömében ez szerepelt, a kívülről érkezett válaszokban többen jelölték meg helyesen Karl Benzt. Hogy ki az a Sochiro Toyota? Fogalmunk sincs. A biztonsági övet ügyesen kötik a Volvóhoz, az egy Mercedes tulajdonképpen nem olyan rossz tipp, ahogy a Subaru is vastagon kivette a részét az összkerék-hajtás fejlesztéséből, bár a quattro akkor is az Audi védjegye. Turbóügyben nem tudtak hibázni, Dóriban fel is rémlett a matricás Turbo rágó emléke, a kanyarfényszórót egyedüliként elrontó Ágiról azt gyanítom, viccnek szánta. Ebben a fordulóban a Skoda vagy Dacia válasz a kedvenc, két aláhúzással.

Harmadik témakörként aktuális genfi újdonságok tömör jellemzésére kértük delikvenseinket, öt autóról kértünk három-három szót. Talán ez a forduló sikerült a legszórakoztatóbbra.

Volvo V40, a C30 ötajtós változata, frissiben Genfből. Elsőként erről kérdeztük a hölgyek véleményét

Volvo V40, a C30 ötajtós változata, frissiben Genfből. Elsőként erről kérdeztük a hölgyek véleményét

A Volvo V40 láttán az elegancia, kényelem és biztonság szavak szerepeltek a legtöbbször, többen szépnek, mutatósnak vagy épp drágának jellemezték, de tömörebb a kellemesen unalmas, semmi nem jut eszembe. Imádtam még a fekete és a légvonalas kifejezéseket, volt akit a hegyi út és a szép táj hozott lázba, a korábbiakban egyenletekkel támadó hölgy szakszerűen a következőket nyilatkozta: fény, üvegtető, Opel. Szép, szép!

Lamborghini Aventador J, egyetlen példányban épített nyitott sportkocsi. Szintén genfi újdonság. Mint megtudtuk, csajozni, hölgyek szívét elhódítani nem ideális!

Lamborghini Aventador J, egyetlen példányban épített nyitott sportkocsi. Szintén genfi újdonság. Mint megtudtuk, csajozni, hölgyek szívét elhódítani nem ideális!

Sant‘Agata Bolognesében, a Lamborghini gyárban valószínűleg többen a hajukat tépnék amiatt, hogy az egyetlen példányban megépített Lamborghini Aventador J láttán ketten is Ferrarit kiáltottak. Az biztossá vált, hogy pusztán lapos sportkocsival a nők nagy részét nem lehet levenni a lábáról: sokaknak nem tetszik (miért?), van aki versenyautónak nézi (nem alaptalanul), mindenkiben felmerül a sebesség (joggal), a luxus − drága, piros fogalmak önmagukért beszélnek. Némi keserűség érződik a sose lesz nekem (nekünk se, ráadásul hatmilliárd ember közül csak egyetlen egynek lesz) összegzésből, és van, aki ellenszenves macsóhoz hasonlította, hozzátéve, hogy egyszer azért talán... Ennyit a női nemről, mármint a tagadószóról. S hogy a Star Wars és az autósműsorok nem csak kisfiúknak szólnak, azt az igazolja, hogy Darth Vadert többen kiszúrták a kormány mögött, de Stig neve is felmerült.

A 2012-es Év Autója, az Opel Ampera − a hölgyek zömének nem jön be a formája, de van aki már tudja, hogy miért jó és azt is, hogy kitüntették

A 2012-es Év Autója, az Opel Ampera − a hölgyek zömének nem jön be a formája, de van aki már tudja, hogy miért jó és azt is, hogy kitüntették

Következő képünkön a 2012-es Év Autója, az Opel Ampera szerepelt, de ezt nem kötöttük interjúalanyaink orrára. Kemény év áll az Opel előtt, ha a nőket is szeretnék meggyőzni a kiterjesztett hatótávú hibrid használatának előnyeiről, a külső alapján ugyanis a következő visszajelzések érkeztek: csúnya, fura lámpa, gnóm az orra, borzalom, böszme és ezek a finomabbak. Fúj, nagyon rusnya, pocakos családapa, aki menőnek akar látszani, majom és eke szóltak a keményebb bírák. Az áramvonalas és jövőbe mutató a kíméletesebb vélemények közé tartoznak, az utolsó beérkezők között pedig rajongóra akadtunk: környezetbarát, COTY 2012, kéne. Egy zseniális kérdés is felmerült vele kapcsolatban: miért áll?

Egy másik COTY-döntős, a negyedik helyezett Range Rover Evoque − erre buknak!

Egy másik COTY-döntős, a negyedik helyezett Range Rover Evoque − erre buknak!

Vörös sportkocsinál sokkal jobbak az esélyeink, ha fehér Evoque-on érkezünk, bár van, ki inkább feketét kérne. Magas, jó nézni, masszív, szép, terjedelmes, formás, biztonságos, ez tetszene, került a mérleg egyik serpenyőjébe, és ezt a túlárazva, nagy batár, bumburnyák arc jelzők sem tudják ellensúlyozni. Az Evoque bizony megjelenésével hódít, nőket, férfiakat ugyanazzal a lendülettel dönt le lábáról határozott formájával. Hogy bent milyen a helyzet, azt eláruljuk hétvégi tesztünkben.

2012 második legjobb autója, a SEAT és Skoda jelvény alatt is létező up!, mely tanulmányverziójával sok hölgy szívét és elismerését elnyerte, másokból viszont megbotránkozást keltett

2012 második legjobb autója, a SEAT és Skoda jelvény alatt is létező up!, mely tanulmányverziójával sok hölgy szívét és elismerését elnyerte, másokból viszont megbotránkozást keltett

Utolsónak az Év Autója 2012 választás ezüstérmese, a Volkswagen up! szupermini, illetve tanulmányváltozatának fotóját illesztettük be. Akik korábban kis autóról álmodtak, azok ebben meg is találták választottjukat: cuki, nekem való, kis cukorfalat, gazdaságos, aranyos, városi, könnyű vele parkolni, nőies, de érdekes módon heves ellentétes előjelű érzelmeket is kiváltott. Sose ülnék bele, nem kéne, formátlan, hogy néz ki, csúnya, pici, éticsiga, de a legjobb a Shrekfül-visszapillantó. Tényleg olyan, de a szériaautón már hagyományosabb formájú.

Az utolsó szakaszban tabudöntögetésre buzdítottuk a lányokat. Papírra vetettünk 11, női autósokkal kapcsolatos sztereotípiát, és arra kértük őket, hogy döntsék el, szerintük igazak vagy hamisak az állítások.

Autós sztereotípiák − a hölgyek szerint

Állítás Igaz Hamis
A nők általában rosszabbul vezetnek, mint a férfiak 4 11
A nők jobb vezetők, mert egyszerre több dologra tudnak koncentrálni 3 12
A női sofőrök bizonytalanok, lassúak 2 13
A nők nem tudnak térképet olvasni 5 10
A nők nem ügyelnek autójuk épségére 5 10
A nők nem tudnak parkolni 12 3
A nők félnek autópályán vezetni 3 12
A férfi sofőrök agresszívak 5 10
A nők gyorsan vezetnek 3 12
A nők retikült csinálnak az autóból 4 11
A rendőrök elnézőbbek a női szabálysértőkkel 10 5

Csupán két olyan sztereotip megállapítást tudtunk tenni, amivel egyetértettek a válaszolók: a nők nem tudnak parkolni tételnél 13-2-re győzött az igaz válasz, a rendőrök elnézőbbek a nőkkel felvetést pedig 10-5 arányban találták helytállónak, s egy érdekes felvetés is érkezett: láttál már nőt ellenőrző rendőrnőt? Nem, de el tudom képzelni. Az igazságtartalmát tekintve 2-13 arányban lesöpört, női sofőrök bizonytalanságát, lassúságát firtató kérdésnél Fanninál kibújt a szög a zsákból: kesztyűs, kalapos sofőr?

Végezetül pedig jöjjön pár békéltető vélemény az előítéletekkel kapcsolatban, egyenesen kikérdezetteink billentyűzetéből.

„Egy adott ember aktuális viselkedése az autójában sokkal inkább múlik azon, hogy milyen hangulatban van, siet-e éppen, foglalkoztatja-e éppen valami fontos dolog, kettyintett-e előző este, mint az, hogy fiú vagy lány.“

„Rengeteg a sztereotípia, de szerintem mind a nők, mind a férfiak között van jó és rossz, bizonytalan sofőr. Szerintem itt is igaz: gyakorlat teszi a mestert.“

„Szerintem nem szabad különbséget tenni férfi és női vezető között. Mindkettő között lehetnek jók, kevésbé jók és rosszak.“

„Azt hiszem, nem az a fő kérdés, hogy a nő vagy a férfi a jobb vezető, hanem, hogy milyen mindennapi rutinnal rendelkezik. És ha egy nő mellett van egy igazi férfi, akkor a jobboldali ülésben utazni maga a kikapcsolódás. Mert egy olyan plusz extrával felszerelt autóban utazhatsz, amit minden más hölgy csak irigykedve szemlélhet. (Hidd el, egyik csaj se a kocsit fogja nézni elsőre.)“

„Természetesen vannak jól vezető, magabiztos és gyors női sofőrök, de tapasztalatom szerint míg egy pasi nem tud parkolni, addig én vagy öt olyan nővel találkozok, akik szintén nem tudnak. Egy pasinak az autó a szerelme, egy nőnek csak egy tárgy.“

Mindezeket mi sem tudtuk volna szebben megfogalmazni, és érzésünk szerint a teszteredmények és vélemények is önmagukért beszélnek. Úgyhogy csak annyit fűznénk ehhez az egészhez, hogy a világ összes nőjének igen kellemes, előítéletektől mentes nőnapot kívánunk!

Ez is érdekes lehet:
 

Műszaki vizsga - Tudod, hogy milyen gyakran, mennyi pénzért kell megcsináltatni?

Nem csak személyautóra, minden járműre összeszedtük, hogy azt milyen gyakran, mennyi pénzért...

Opel Insignia Country Tourer 2.0 CDTI (170 LE) AWD teszt

Már hét éve kapni, mégsem untuk meg. Az Opel Insignia ma is érdekes és jó is, pláne Country Tourerként...

Önvezető autó 5 év múlva: ez a Continental - nem alaptalan - víziója

Boszorkánykonyhájába adott betekintést a Continental. Természetes, hogy a jövő autóit fejleszti...

Péntektől a benzin és a gázolaj is olcsóbb

Pénteken kétszeres mértékben ismétlődik a benzin szerdai árcsökkenése, ugyanakkor mérséklődik...

Nemzetközi menetpróbáján vezettük a szinte láthatatlanul átdolgozott Volkswagen Sharant

Tényleg más ez a Sharan? Egy kicsit. Nem hullott rá elég jóságpor a Passatból, de mégis okozott...

Hazánkban is bemutatkozott a Renault Kadjar

A külföldi menetpróbát követő hazai bemutató legfőbb információja a vételár a Renault Kadjar...

TV-kkel felszerelt kamionok segítik az előrelátást

Egyszerű, de nagyszerű ötlettel rukkolt elő a Samsung. Óriás kijelzőket szerelt a kamionok hátuljára...

Lemerült a távirányítóban az elem? Nem. Elromlott a Toyota?

Piszok rossz érzés, amikor egy autó megadja magát. A Toyotával most megtörtént az, ami ellen...

Hivatalos: az Alfa Giulia 3,9 s alatt 100 km/órára ér

A kiszivárgott fotók után a gyári képek és információk is megjöttek az Alfa számára sorsdöntő...
 
dXNlcmRiX2lkPTQ0Jmd5YXJ0bWFueT1kYWNpYQ==
Hirdetés

A cikk galériája

Küldés e-mailben

Tetszett a cikk?

Iratkozzon fel hírfigyelőnkre! 
(Mi ez?)Ne maradjon le a legfrissebb autós hírekről, bemutatókról, tesztekről, benzinár-változásokról! Írja ide e-mail címét, és a fontos hírekről értesítjük.

(E hírfigyelőről bármikor leiratkozhat a küldött levél alján lévő linkkel. Az adatvédelmi elveket maximálisan tiszteljük, a címet nem adjuk ki harmadik félnek.)
Jogi nyilatkozat* Hozzájárulok ahhoz, hogy a Használtautó Kft. részemre közvetlen megkeresés módszerével a saját, illetve harmadik személyek áruira és szolgáltatásaira vonatkozó reklámot közöljön (pl. promóciós célú elektronikus levelet, hírlevelet, vagy reklámot tartalmazó elektronikus levelet küldjön) és a fentiekben ebből a célból megadott adataimat kezelje és felhasználja.
A Használtautó Kft. a megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és harmadik fél számára nem adja át. A reklám közléséhez, illetve a személyes adatok kezeléséhez megadott hozzájárulás visszavonásig érvényes.
A hozzájárulás bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható.
Feliratkozom

Új hozzászólás írása

Hozzászólás *
 (BBCode formázások engedélyezettek) A következő BBCode formázások engedélyezettek:
[url=http://www.pelda.hu] Link neve[/url]
[b]félkövér[/b]
[i]dőlt[/i]
[u]aláhúzott[/u]
egyéb más BBCode és HTML kód használata nem megengedett.

F
D
A
URL

Hozzászólások (4 db)

Macska János írta: 5 hónapja

Nem csak a nők nem tudnak, hanem a kalapos vén pöcsök sem, akik egy évben kétszer veszik elő a lezsírozott Trabantot!

A válaszoláshoz belépés szükséges
gergoap írta: 11 hónapja

Pedig igenis tudnak a nők két felé figyelni! Férfi létemre nem tudok vezetés közben telefonálni, mert teljesen elveszi a figyelmemet. Ugyanúgy beszélgetni sem szeretek, mert az is teljesen elvonja.

A válaszoláshoz belépés szükséges
saabracinghungary írta: 2012 március 08., csütörtök 20:33:09

szerintem a nők 1% a tud parkolni de az nagyon tud. láttam egyszer egy hölgyet két autó közé kézifékkel beállni tökéletesen beperdülve elöl hátul ugyanakkora hely volt kb 20-20 centi és a padkátol is kb 10 centire farolt be. bevertem az államat a betonba amikor kiszállt a kocsiból és láttam hogy nő

A válaszoláshoz belépés szükséges
Mard-el írta: 2012 március 08., csütörtök 15:16:02

Sziasztok!
Itt 2/3 részben, a nehogymárminetudnánk jött elő. igaz hamis
A nők nem tudnak térképet olvasni 5 10
A nők jobb vezetők, mert egyszerre több dologra tudnak koncentrálni 3 12

Nem tudunk több dologra figyelni egyszerre, de a térkép kezelése vezetés közben az megy. :)
Ezt le kéne tesztelni velük, jókat lehetne vidulni rajta.
Puszi a Lányoknak! :)

A válaszoláshoz belépés szükséges

Kövess minket a Facebookon is!

dXNlcmRiX2lkPTQ0Jmd5YXJ0bWFueT1kYWNpYQ==
dXNlcmRiX2lkPTQ0Jmd5YXJ0bWFueT1kYWNpYQ==

Friss tesztek

Opel Insignia Country Tourer 2.0 CDTI (170 LE) AWD teszt

Önkényes tűzoltó – Opel Insignia Country Tourer

Már hét éve kapni, mégsem untuk meg. Az Opel Insignia ma is érdekes és jó is, pláne Country Tourerként és a legújabb dízelmotorjával.


BMW X3 xDrive 20d teszt

Családos, utazós, prémiumos - BMW X3 teszt

Ráncfelvarrott külsővel, és frissített dízelmotorral járt nálunk a BMW X3 belépő szintű összkerékhajtású szabadidő-autója.


Suzuki Vitara 1.6 DDiS GLX 4WD teszt

Többszörös meglepetés - Suzuki Vitara 1.6 DDiS 4WD teszt Videó

Ezúttal dízelmotorral, összkerékhajtással és a létező legjobb felszereltséggel járt nálunk az új Suzuki Vitara. Több meglepetést is okozott.

Még több teszt
dXNlcmRiX2lkPTQ0Jmd5YXJ0bWFueT1kYWNpYQ==

Hirdetés

DACIA tesztek

Dacia Dokker 1.5 dCi Arctic teszt

Nagycsaládosok és kisvállalkozók álomautója - Dacia Dokker teszt Videó

Erősebbik dízelmotorjával és egészen gazdag ellátmánnyal járt nálunk az amúgy puritán, de nagyon tágas Dacia Dokker. Így is viszonylag olcsó maradt.


Dacia Logan Arctic 1.2 16V teszt

Ár/értékben verhetetlen. Dacia Logan teszt

Szedán kéne, nem Sandero? Új, elég nagy, s főleg minél olcsóbb? A második generációs Logan simán kielégítheti az igényeit, még benzines alapmotorjával is.


Dacia Lodgy Arctic 1.5 dCi teszt

Van még olcsón jó új autó: Dacia Lodgy teszt Videó

Ötülésesen, alapdízelével fogtuk komoly tesztre a Dacia legújabb modelljét, és a Lodgy meg is felelt az elvárásoknak. Az ár/érték és ár/méret versenyt fölényesen nyeri, bűnei bocsánatosak.


Dacia Duster 1.6 4x4 Arctic teszt

A Duster vételára mindent átír

Kíváncsiak arra, milyen volt egy autó húsz évvel ezelőtt? Nullkilométeresen megtalálják a Dacia szalonokban, Duster néven.


Dacia Sandero 1.4

Hódító Sandero

Egy halvány fokot finomítva és csinosítva, a Dacia Sandero ugyanaz a kisautók közt, mint ami a Logan az alsó-közepeseknél. És ez így rendben is van.

Még több DACIA teszt

Címlapon


Friss cikkek

Leleplezték a vadiúj Audi A4-et

Hivatalos: itt a következő generációs Audi A4

12 órája – Újdonság

120 kg-os tömegcsökkenéssel, sportos külsővel és nagyautós extrákkal érkezik az Audi új generációs középkategóriás limuzinja.


40 évesek a BMW Art Carjai

Mi volt előbb, az autó vagy a művészet? Videó

2 napja – Sztori

Néhány festő összefestett pár autót - gondolhatnánk. A BMW 40 éves Art Car programja ennél sokkal több. A kocsik meg önmagukban érdekesek.


Vezettük a megújult Peugeot 208-ast

Új bundában a kisoroszlán - Peugeot 208 menetpróba

2 napja – Újdonság

Átrajzolt lámpákkal és lökhárítókkal, új színvilággal és erősebb, takarékosabb motorokkal érkezik a Peugeot ráncfelvarrott kisautója.


Kapcsolódó tartalom


Használtautó.hu

DACIA SANDERO 1.4 Arctic

DACIA SANDERO 1.4 Arctic

Ár: 500.000 Ft

Évjárat: 2010

Kivitel: ferdehátú

Üzemanyag: Benzin

DACIA 1310 1.3 TX 67e km. !!! AutóGalaxy !!!

DACIA 1310 1.3 TX 67e...

Ár: 549.990 Ft

Évjárat: 1985

Kivitel: sedan

Üzemanyag: Benzin

DACIA LOGAN MCV 1.4 18000 Km .szervizkönyv

DACIA LOGAN MCV 1.4 18...

Ár: 1.390.000 Ft

Évjárat: 2008 / 10

Kivitel: kombi

Üzemanyag: Benzin

Még több autó