Erősödő forint miatt eshetnek az üzemanyagárak

Csak szerény mértékű, de árcsökkenés várható a benzin és a gázolaj esetében is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten elmaradt az üzemanyagárak apadása, a következőn továbbra is van esély az árak csökkenésére, ám csak szerény mértékben, és csupán a forint erősödése miatt.

Noha egy héttel ezelőtt is úgy tűnt, hogy eshet a benzin ára, a Mol végül nem változtatott sem a 95-ös, sem a gázolaj árán. A nemzetközi ármozgások pedig e héten sem voltak túlzottan erősek, a benzin átlagos jegyzésára 0,3, a gázolajé 0,2 százalékkal apadt, ez ismételten halvány lenne ahhoz, hogy a töltőállomásokhoz is árapadást generáljon. Remény azonban van, a forint is erősödött egy százaléknyit a dollárhoz mérten, így aztán a benzin esetében már 1,3, a gázolajnál 1,2 százalékos árapadásról számolhatunk be.
Hirdetés
Utóbbi mind a benzin, mind pedig a gázolaj esetében 2-3 forintos árcsökkenést hozhat, azaz van esély arra, hogy a jelenlegi, 407 forintos átlagos benzin és 424 forintos gázolajár december első hetének közepén 404-405, illetve 421-422 forintos szintre apadjon. Döntés szokás szerint hétfőn várható, a tankolásokat ezúttal sem érdemes a várható, de akár sanszosan el is maradó árváltozásokhoz igazítani, a heti - lehetséges - áreltérés ugyanis szokás szerint messze elmarad a töltőállomások között tapasztalható, nem ritkán 20-30 forintos árkülönbségtől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?