10 villanyautó égett porig, de nem az akkucsomagok miatt

200 milliós a kár a legújabb, elektromos autókat érintő tűzesetben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Frankfurtban kapott lángra 10, egymás mellett parkoló Tesla Model Y, ám az elektromos hajtásláncnak valószínűleg nem volt köze az autók megsemmisüléséhez.

Kedden hajnalban, nagyjából hajnali háromkor csaptak fel a lángok egy frankfurti parkolóban. Ismét egy villanyautó alól indult a tűz, ez esetben egy Tesla Model Y volt az áldozat. A parkolóban azonban rengeteg további, hasonló villanyautó is állt, a tűz pedig terjedni kezdett.

Végül 10 autó semmisült meg teljes egészében, 5 további pedig súlyosan megsérült.

A tűzoltóknak szerencsére sikerült megfékezni a lángokat, így azok nem terjedtek át a környékbeli lakóépületekre, ám az oltás után még órákig megfigyelés alatt kellett tartani a területet az akkucellák károsodása és a további tűz valószínűsége miatt. Hivatalos, rendőrségi álláspont még nem érkezett azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a tüzet, a rendőrök még nyomoznak. A tűzoltóság közleményében azonban nem szerepelt, hogy az autók meghibásodása miatt keletkeztek volna a lángok, a napokban pedig az is kiderült, hogy miért.

Az autók felgyújtását ugyanis egy levélben vállalta magára egy szélsőséges szervezet, amelynek tagjai az egyik legnagyobb ellenségként tekintenek az amerikai vállalatra.

Állításuk szerint az egymásnak gratuláló, pénzügyi sikerekről és technológiai áttörésekről beszélő autóipari milliomosok többet ártanak a világnak és a környezetnek, mint amennyit segítenek, erre pedig nem más, mint Elon Musk és a Tesla a legjobb példa. A teljes levél német nyelven ide kattintva olvasható. Állítólag ugyanezen csoport szúrta ki 51 Porsche kerekét is a közelmúltban, hasonló indíttatásból, ezt is utólag vállalták magukra. A német rendőrség egyelőre nem kommentálta az esetet, tekintve, hogy a nyomozás jelenleg is zajlik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.09.15. at 13:52
    Permalink

    Az azért elég érdekes hogy a porsche-kban csak gumikat kellett javítani vagy cserélni, ha nem Ná.. akarom mondani Németországban lenne gyanakodnék hogy ez a külföldi autógyártók felé irányul, akik kezdik szxrráverni előbb utóbb a németeket. Gyanús hogy égni fognak ott még kínai autók is.

Vélemény, hozzászólás?