3,4 millió forintot kér Indiában ezért a Suzuki SUV-ért a Toyota

A két márka házasságának újabb gyermeke született: ezúttal egy kompakt szabadidő-autó

Csak az európai piacon találni több bizonyítékot a Toyota és a Suzuki kollaborációjára, most viszont a Közel-Keleten osztoznak egy városi terepjárón, amely méreteit tekintve az ottani Yaris Cross is lehetne.

Ezúttal nem csak egy egyszerű átemblémázás történt, hiszen a Toyota Urban Cruiser Taisor hűtőmaszkja némiképp eltér az alapjaként szolgáló Suzuki Fronx frontrészétől, illetve a fényszórók grafikája is a Toyota saját fejlesztése. Apró eltérés még a két modell között a 16 colos felnik megjelenése, valamint az elérhető fényezések árnyalatai is különböznek. Ezeket leszámítva viszont tökéletes az egyezés a 3995 milliméter hosszú járművek között, amelyek a Suzuki Heartect platformjára épülnek.
Hirdetés
Az utastérben még ennyi eltérés sincs a két modell között. A kormányon lévő márkajelzés természetesen más, de ugyanúgy adott az analóg óracsoport, és a 9 colos középső érintésérzékeny multimédiás kijelző. Érdekesség viszont, hogy magasabb felszereltségi szinteken HUD is kerül az autóba, igaz külön plexire vetítve, és nem a szélvédőre.
Hirdetés
A hajtásláncokat egy az egyben átvette a Toyota a Suzukitól. A belépő szintű modellben utóbbi 1,2 literes benzinmotorja található 89 lóerős teljesítménnyel, míg a csúcsmodell az 1,0 literes benzines lágy hibrid opcióval és 99 lóval. Minden esetben elsőkerék-meghajtású a Toyota újdonsága, opcióként ötfokozatú manuális vagy többféle automata váltó érhető el. A Toyota egy picivel a Fronx fölé árazta az Urban Cruiser Taisor, a legolcsóbb kivitel viszont még így is 3,4 millió forintnak megfelelő indiai rúpiába kerül, de a csúcsmodell esetében sem kell 5,6 millió forintnál többet fizetni. Csakúgy mint a Suzuki, valószínű a Toyota sem hozza majd el Európába az újdonságot, hiszen ebben a szegmensben már elérhető a sokkal jobban felszerelt Yaris Cross, amely mindössze 18,5 centiméterrel hosszabb. Az Urban Cruiser Taisor minden bizonnyal Indiában, Dél-Amerikában és Afrikában kerül majd a kereskedésekbe.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?