Exkluzív szériával nyit a Lexus V8 szívű sportszedánja

A Lexus IS 500 F SPORT Performance Launch Edition-nek az extralistája is hosszú, nem csak a neve!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Valószínűleg az autóbolondok jelentős része egyetért abban, hogy egy V8-as motorral megáldott prémiumkategóriás szedán felé nem kell további elvárásokat támasztani. A Lexusnál máshogy gondolták, és rögtön egy luxusba mártott limitált szériával nyitnak.

A Lexus idén egy nagy teljesítményű sportszedánnal bővítette modellkínálatát, a sportosságot kedvelők nagy örömére. Az autó lelke az IS F-ből már közismert V8-as, 7100/perc fordulatszámon 479 lóerőt leadó szívómotor, ami 4,5 másodperc alatt gyorsítja 96 km/h-ra (60 mérföld/óra) az autót. A legtöbb autórajongó számára mindez nem igényel további marketinget, a Lexus mégis úgy gondolta, lesznek majd olyanok, akik jó néven vesznek némi extra külcsínt.
Hirdetés
Így született meg a félezer példányban készülő Lexus IS 500 F SPORT Performance Launch Edition, amely rengeteg méregdrága "apróság" mellett egy eddig még soha nem látott vizuális extrát is ígér. A limitált szériát az "átlagos" IS 500-asnál is igényesebb belsővel gyártják. A fekete-szürke sportülések és az ajtópaneleken, valamint a padlókonzolon elhelyezett dekorelemek mellett a fűthető karimájú kormánykerék fehér kőrisfa betéteket és fekete F SPORT Performance emblémákat kap. Az utastérben sorszámozott plakett emlékezteti a vezetőt, hogy egy exkluzív klubba nyert bebocsátást. Ugyanezt a célt szolgálja a különkiadás digitális műszeregységének speciális indító animációja. Tíz helyett hétküllősek lesznek a 19 colos matt fekete BBS felnik, amelyek így további súlycsökkentést eredményeznek. A normál IS 500 esetében a négy keréktárcsa összesen 2,7 kilogrammal könnyebb, mint a Lexus IS F Sport kínálatában elérhető, azonos méretű szett, ezzel szemben a Launch Edition felnijei együttesen 7,1 kilóval csökkentik a rugózatlan tömeget. A Launch Edition legkülönlegesebb ismertetőjegye mégis a vasszürke fényezés lesz, hiszen az Incognito névre keresztelt karosszériaszín most először szerepel a Lexus kínálatában, és a tervek szerint egyetlen más modell sem kapja meg, soha.
Hirdetés
Sajnos a számunkra legfontosabb extrát - az Európai piacra történő bevezetést - továbbra sem tartalmazza a csomag, a típust csak Észak-Amerikában fogják forgalmazni. Az árakat majd csak közvetlenül a bevezetést megelőzően hozza nyilvánosságra a Lexus, de a célközönség anyagi helyzetét figyelembe véve ez majdhogynem mellékes. Aki ilyesmiket vesz, annak ritkán számít a vételár, az sem kizárt, hogy már a bejelentés napján lekötötték előre az ötszáz darabos Launch Edition széria majd' minden példányát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?