Videó: sárban is meghajtották a Rimac szupersportautóját

A megsemmisülés előtt még nyakig összesározták a közel 2000 lóerős Neverát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ritkán látni szupersportautót offroad terepen, de mivel a konkrét példánynak már úgyis mindegy, legalább készült egy látványos videó a tetejéig sáros sportkocsiról.

Érdemes odafigyelni a Rimac autógyárra, a friss márkában komoly potenciált lát a Porsche. A német sportkocsigyártó több lépcsőben vásárolt tulajdonrészt a horvát cégben, tavasszal már 24%-ot tudhattak magukénak. További érdekesség, hogy a mindössze 12 évvel ezelőtt alapított vállalat idén ősszel a Bugatti felett vette át az irányítást egy vegyesvállalat keretében. A rohamos fejlődés következő állomása a Zágráb mellett épülő főhadiszállás, ami máris kapott egy kis hírverést.
Hirdetés
A Bugatti-Rimac központ építési területén alaposan meghajtottak egy Neverát, ami egészen jól bírta a szokatlan igénybevételt. A sem érdemi hasmagasággal, sem terepszögekkel nem rendelkező sportkocsit a cég tulajdonosa hajtotta meg, aki nem tagadta meg magától az élvezetet. Padlógázon, olykor driftelve járta körbe a területet, amit egészen jól bírt a sportkocsi, a tetejéig sárosan, de épp karosszériával megúszta a kalandot. A videóban szereplő autó egy prototípus, aminek a napjai már amúgy is meg vannak számlálva, így legalább méltón búcsúzik az “élők” sorából. A konkrét példányt töréstesztnek vetik alá, amire az amerikai homologizáció miatt van szükség.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?