Kupés tetővel érkezik a legújabb Mercedes kombi

A Mercedes-Benz E-osztály kombik történetének talán legszebb modelljét mutatták be

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Továbbra sem enged a praktikumból a Mercedes. Sportosra, az eddigieknél még kívánatosabbra rajzolták az E-osztály kombit, de ez alig ment a térkínálat rovására.

Természetesen méretnövekedéssel járt a típusváltás a Mercedes E-osztály kombi esetében is. Az autó tengelytávolsága 2,2 centiméterrel nőtt az elődjéhez képest. Most már 2961 milliméter hosszú. Ennek hatására természetesen nagyobbra nőtt a csomagtér és az utastér is. A gyáriak szerint a hátsó utasok könyökmagasságban 2,5 centivel szélesebb térnek örvendhetnek, ami 1,51 métert jelent összesen ablaktól ablakig. Na, de mit tud a csomagtér? Ha lehajtott hátsó ülésekkel mérik le, akkor gyarapodott az E-osztály csomagtere, hiszen 1820 helyett már 1830 literes tér áll rendelkezésre. Ám alaphelyzetben csökkent a hely, ám még így is óriási a puttony. Egészen pontosan 615 literes, így talán nem fáj, hogy korábban 640 liter volt. Főleg, hogy a konnektoros hibridből is eltűnt az akkumulátorok miatti lépcső. Persze ezekben a változatokban így is csak 460 liter áll rendelkezésre alapból.
Hirdetés
Ha már felemlegettük a PHEV modellt, akkor érdemes erről tudni, hogy az európai kínálatban kezdetben csak egy ilyen hajtáslánc lesz. Ez az E300e jelzésű modell kétliteres, négyhengeres benzinmotort kap, amelyhez a 9 fokozatú automatikus sebességváltóba épített villanymotor csatlakozik. Így a rendszerteljesítménye 308 lóerő. A 25,4 kilowattórás akksija pedig 100 kilométernyi áramot tud tárolni. Később érkeznek majd más benzines és gázolajos PHEV-ek, ám addig a motorkínálat további része kétliteres lágy hibridekből áll majd. Az E200 szintén négyhengeres benzines 204 lóerővel, az E220d pedig ugyancsak a szedánból érkezik 194 lóerővel. Árakról viszont csak később érkeznek információk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?