Ezzel a modellel lép be az autók világába a Xiaomi

A telefonjairól ismert gyártó az év végén mutatja be első négykerekűjét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olasz névvel és jókora hatótávval érkezhet a Xiaomi villanyautója, az év végi dupla premieren a kínai gyártó csúcstelefonját is leleplezhetik.

Újabb kínai gyártó szeretné megvetni a lábát a villanyautók piacán. A Xiaomi sok konkurensénél jobb esélyekkel indul, a név már jól ismert, a telefonok piacán pedig már bizonyítottak, emellett tőkéből sincs hiány. A tervezés gyorsan folyt, mindössze két évvel ezelőtt jelentették be első autójukat, és állítólag az év végén már szériagyártásra kész modellel jelentkeznek, a próbagyártás augusztusban indult. Eddig csak MS11 néven emlegették az új jövevényt, de mostanában Xiaomi Modena néven írnak róla. Az olasz város nevéből nem először lesz típusnév, a Ferrari 360 Modena már előtte egyszer. A kínai Modena az alsóbb szegmensre céloz, vetélytársként a Tesla 3-at és a BYD Sealt emlegetik, az otthoni indulóár valahol 27 ezer dollár (10 millió forint) körül lehet. A kiszivárgott rossz
Hirdetés
minőségű képek letisztult formavilágról, karosszériába simuló kilincsekről, LED fényforrásokról, üvegplafonról és tetőre telepített lézer alapú (LiDAR) radarról árulkodnak. Az akkumulátor kapacitása állítólag 101 kWh, ezzel a megtehető hatótáv a kiszivárgott adatok szerint 800 kilométer körüli lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?