Kiderült, hol épülhet fel itthon a BYD gyára

Egyelőre nem biztos a kínai gyártó beruházása, de a kormány már tudja, hol építené fel a gyárat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Orbán Viktor a parlamentben elárulta, pontosan hol épülne fel a BYD itthoni gyára, amennyiben sikerül Magyarországra csábítani a kínai óriást.

Mint arról mi is beszámoltunk, német sajtóértesülések szerint a BYD Magyarországon építheti meg az európai autógyárát. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung a márkához közelálló forrásokra hivatkozva tényként kezeli, hogy belső körökben megszületett a döntés, ám a magyar oldalról egyelőre sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudták a híreket. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csupán híresztelésnek nevezte, Orbán Viktor miniszterelnök viszont már nyíltabban beszélt a BYD és a kormány közötti tárgyalásokról.
Hirdetés
A kormányfőt Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa kérdezte az azonnali kérdések órájában, hogy tényleg Soroksáron épülhet-e meg a kínai vállalat gyára. A miniszterelnök válaszában elmondta:

"nem Soroksáron, hanem Dél-Magyarországon épül meg, ha sikerül megnyerni a versenyt"

A végleges döntés decemberben születhet meg, ugyanis Magyarország jelenleg például Franciaországgal fut versenyt a BYD kegyeiért - írta meg a Világgazdaság a kormányfő válasza alapján.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?