Autópályává fejlesztettek egy fontos útszakaszt

Elkészült az M15-ös út autópályává fejlesztése Rajkánál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fontos útszakasz fejlesztése folyt az utóbbi évben, az M15-ös többsávosítása és a rajkai határátkelő felújítása most befejeződött.

Elkészült Nyugat-Magyarország egyik legjelentősebb útfejlesztése, ma átadták a felfejlesztett M15-ös útszakaszt. A most lezajlott fejlesztésben a korábban kétszer egysávos autóút két új sávot kapott az út határ felé vezető oldalán (más néven: a jobb pályán), olvasható a Magyar Építők weboldalán. Ezzel az M1-es autópályán Rajka felé közlekedők mostantól az M1-es és Rajka közötti szakaszt is autópályán tehetik meg, jelentősen javítva ezzel a közlekedést.
Hirdetés
Az új autópályaszakaszon 19 "műtárgyat" újítottak fel, valamint hét új "műtárgy" jött létre: köztük a legjelentősebbek a MÁV Hegyeshalom-Budapest és a GYESEV Rajka-Hegyeshalom vasútvonalak feletti felüljárók, valamint a Lajta folyó feletti híd, jól látható tehát, nem szobrok kerültek az autópályára. Akadálymentesítették a rajkai határátkelőt is, felújították a régóta használaton kívüli átkelősávokat, ezzel jelentősen növelve az átkelő forgalom kapacitását. Az új fejlesztéssel mostantól teljes egészében autópályán tehető meg a Pozsony felé vezető út.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?