Mentősök magyarázzák el, hogyan segíthetsz nekik az utakon

Ha csak egy videót nézel ma meg, akkor ez legyen az!

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője és Őri-Kiss Zsolt mentőgépkocsivezető segít neked abban, hogy a megfelelő módon tudj a jövőben utat engedni a mentőautóknak.

Hogyan tudsz a legtöbbet segíteni közlekedés közben egy szirénázva érkező mentőautónak? Miért nem jó megoldás, ha megállsz a megkülönböztető jelzést használó jármű előtt? Miért nem szabad sosem a szirénázó mentőautóra tapadva előzni a többi közlekedőt? Ilyen kérdésekre kapsz választ abból a videóból, amellyel a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) útjára indítja idei #közlekedjbiztonságosan kampányát. Az Országos Mentőszolgálattal együttműködésben készült videóban a mentősök egy kivonulást modelleznek, a néző velük együtt ül a szirénázó mentőautóban, és látja a mentőnek helyesen utat engedő vagy éppen azt kisebb-nagyobb mértékben akadályozó járművek mozgását. Közben a mentőtisztek elemzik a látottakat és hasznos gyakorlati tanácsokkal látják el a közlekedőket arra vonatkozóan, mi a jó és mi a kevésbé jó megoldás ilyen helyzetben. Érdemes végignézni!
Hirdetés
Forrás: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?