888 ezer autót gyártott le a Škoda a tavalyi évben

Íme a Škoda 2023-as gyártási számai, illetve azok megoszlása!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sikeres évet zártak a csehek is az autóiparban, mutatjuk a Škoda számait a 2023-as évről.

Csak Csehországban több mint 781 ezer Škoda gördült le a futószalagokról 2023-ban, a nemzetközi eladások pedig további 107 ezer autóval egészítették ki mindezt. Így a cseh gyártó nagyjából 888 ezer legyártott járművel büszkélkedhet az évre. Mindez azonban még csak a kezdet, a Škoda ugyanis rengeteg egyéb Volkswagen termékhez gyárt fődarabokat, mint például konnektoros hibrid modellekhez és villanyautókhoz akkucsomagokat, belsőégésű motorokat, vagy épp váltókat.
Hirdetés
Pontosan 469 935 motort, 147 625 hibrid és 165 606 villanyautó akkucsomagot, 1 035 087 váltót és 1 736 355 tengelyt gyártott le a Škoda a Volkswagen csoportnak. Mindemellett a márka nemzetközibbé tételére tett törekvések is jól haladtak, szeptemberben a vietnami piacra is betört a Škoda, októberben pedig megkezdődtek a munkálatok a kazahsztáni gyártás folytatásával kapcsolatosan. Zárásként az alábbi képen a különböző országokban és gyárakban készülő modellek részletes térképe látható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?