Tényleg bréking: lebukott az új Ford Focus RS

Kiszivárgott gyári képeken a Ford Focus RS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan nem debütált, de képeken már meg lehet nézni az új Ford Focus RS-t. A hot hatch király 350 lóerővel, összkerékhajtással jön.


Az elődje 305 lóerős volt és öthengeres, amit az első kerekekre szabadítottak rá. A limitált RS 500 változat 350 lóerőt tudott, így a napokban hivatalosan is bemutatkozó, harmadik szériás Ford Focus RS sem valószínű, hogy ennél gyengébb lesz. Újdonsága, hogy a Mustang 2,3 literes EcoBoost turbós négyhengerese fogja hajtani és összkerékhajtású lesz. Külsején a nagy kerekeken és a GT-ről ismert Liquid Blue fényezésen kívül feltűnő még a spojlerezés és turbómotor hűtéséhez méretezett extra légebömlő. A lökhárító teljesen egyedi, a frontrész sokkal morcosabb a nemrég kipróbált ST-nél.
Hirdetés


A hajtásról és a teljesítményről még inkább csak pletykaszinten beszélhetünk, de a a beltérről kiszivárgott fotó tanúsága szerint a műszerfal megegyezik az ST-kbe építettével. A műszerpult tetején olajhőfok-, olajnyomás- és turbónyomásmérő trónol. Állítólag a vonóerő akár 70 százalékát oszthatja a hátsó kerekekre és így a gyorsulása százig kevesebb lehet 5 másodpercnél is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?