Szerinted is kellene pszichológiai vizsgálat 400 lóerő felett?

Külön jogosítványkategóriát adna az extrém erejű autóknak egy új törvényjavaslat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Külön jogosítvány bevezetését javasolja az extrém teljesítményű autók esetében egy országgyűlési képviselő, továbbá kötelezővé tenné a KRESZ oktatását a középiskolák végzős évfolyamán.

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő egy a Facebookon közvetített, a budapesti Közlekedési balesetek áldozatainak emlékműve mellett tartott sajtótájékoztatón mondta el: törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, hogy a 300 kilowatt, azaz nagyjából 400 lóerő teljesítmény feletti személygépkocsik esetén külön jogosítvány megszerzésére legyen szükség. Javaslata szerint legalább öt éve kellene jogosítvánnyal rendelkeznie annak, aki ilyen extrém teljesítményű autót akar vezetni, úgy, hogy ezen idő alatt nem ítélték el közlekedési bűncselekmény miatt.

Hozzátette: további feltétel lenne a pszichológiai alkalmassági vizsgálat, valamint speciális oktatás és vizsga.

Molnár Zsolt azt is javasolta, hogy a középiskolák végzős évfolyamán legyen legalább fél évig kötelező a KRESZ oktatás, hogy mindenki megismerhesse a közlekedési szabályokat, ne csak azok, akik autóba ülnek. Többször is kifejtette, hogy a közutak nem versenypályák, megoldást kell találni az ittas járművezetőkre és extrém száguldozókra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.09.07. at 15:00
    Permalink

    Egyértelműen kéne! És nem feltétlen 400 lóerőnél húznám meg a határt, egy 200 lóerős autóval is lehet hülyeséget csinálni elég gyorsan 🙂

  • 2023.09.07. at 16:24
    Permalink

    Évente mindenkinek egy egyszerű kereszteződéses 2-3 járműves szimulátoros forgalmi helyzet, nem tudsz jól dönteni 5-10 s. alatt, járj tömegközlekedéssel.
    Döntésképtelen nugger, nő, férfi, kevesebb oda nem való lenne az utakon.

Vélemény, hozzászólás?