Csillagos ráncfelvarrást kapott a Mercedes EQA és EQB

Nagyobb hatótávot, és némi optikai ráncfelvarrást kapott a Mercedes EQA és EQB

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány éve került a kereskedésekbe a Mercedes EQA és EQB, így már pont itt volt az ideje a frissítésnek. A látható módosításokon túl nagyobb hatótáv, és méretesebb multimédiás kijelző jár ezentúl a két villanymodellhez.

A leglátványosabb változást kétségkívül az első lökhárítók frissítése jelenti. Az EQA és az EQB orráról is eltűntek a vízszintesen futó krómdíszek, a helyüket pedig az újabb modelleken már sokat látott csillagos dizájn veszi át.
Hirdetés
A GLA és GLB villanyosított verziójának nem csak a külleme, hanem utastere is változott. A multimédiás kijelző a ráncfelvarrás után az alapkivitelben is 10,25 colos méretben kerül az EQA és EQB modellekbe, természetesen a legújabb MBUX multimédiával, melynek köszönhetően már vezeték nélkül is támogatja majd a rendszer az Apple CarPlayt és az Android Autót. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ezentúl mindkét modell nagyobb hatótávval kerül a kereskedésekbe, igaz csupán néhány tíz kilométeres növekedésről számolt be a Mercedes. Az EQB ezentúl az egy villanymotorral hajtott változat tudja majd az 536 kilométeres távot két töltés között a korábbi 506 kilométerrel szemben, míg a két elektromotorral szerelt 448 kilométeres hatótávra lesz képes a WLTP ciklus szerint, ami 29 kilométeres növekedést jelent a korábbihoz képest. Mindez természetesen az EQA-ra is igaz, hiszen a két modellbe ugyan az a motort és akkumulátor szereli a Mercedes.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?