Videó: mivé lett a Toyota Crown?!

Offroad változat készült a Toyota zászlóshajójából

Ha a Porsche 911 Dakar szerinted nem volt elég extrém, akkor most itt a Toyota luxusautója gyári offroad tuninggal!

Nem derült égből villámcsapás érkezett meg a Toyota Crown "terepjárósított" változata, hiszen már 2023-ban megvillantották, akkor még Outdoor Concept néven. A végül hivatalosan Crown Landscape nevet kapó modell - a tetőcsomagtartón túl - könnyedén megkülönböztethető a normál kiviteltől, hiszen 25 milliméterrel megemelték a hasmagasságát, mind a négy kerék mögé piros sárhányót aggattak, és speciális 18 colos abroncsot tettek alá, amely mindenféle útburkolaton megfelelő tapadást biztosít. Ezentúl lecsavarozható sárvédő szélesítéseket is kapott a Landscape, amelyek még robusztusabb kiállást kölcsönöznek neki.
Hirdetés
Bent már kevesebb módosítást eszközöltek, mindössze a műszerfal kapott egy különleges bőrborítást, és a 60:40 arányban lehajtható hátsó ülések jelentik a különbséget - így például egy szörfdeszka szállítása sem jelent gondot. Motorfronton még ennyi változás sincs: maradt a 2,4 literes benzines erőforrás két villanyossal kiegészítve, valamint hatfokozatú automata váltóval, és összkerékhajtással. Sajnos kizárólag Japánban elérhető a Crown Landscape, ott is korlátozott ideig, ugyanis a tervek szerint idén decemberig gyártják csak. Ennek fényében talán nem meglepő, hogy egyúttal ez minden idők legdrágább Crownja a szigetországban, ugyanis 16 millió forintnak megfelelő jent kérnek érte, és ebben még nincs benne minden, így például a tetőcsomagtartó sem, amely további 107 ezer forintnak megfelelő japán valutát kóstál.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?