Hátsókerék-hajtású lehet a Mazda6 következő generációja?

Sorhatos motorokkal és hátsókerék-hajtással újíthat a Mazda

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy amerikai magazin szellőztette meg, hogy a Mazda6 következő generációja nagy újdonságokat hozhat.

Hiába csinos és igényes a Mazda6, az USA piacán nagyot zuhantak az eladásai. Tavaly 30,4 százalékkal csökkent a Mazda6 vásárlások száma a korábbi évhez képest, egészen pontosan 21 524 darabot adtak el belőle. Valószínűleg ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy a Mazda koncepcióváltásban gondolkodik.
Hirdetés
Hivatalos megerősítés még nem érkezett a gyáriaktól, ám korábban egy japán autós magazin, legutóbb pedig egy amerikai pedzegette, hogy hátsókerék-hajtású lehet az utód. Mindkét újságban leírták, hogy információik szerint a hátsókerék-hajtáshoz soros, hathengeres motorok fognak társulni. Hogy nem csak pletykáról van szó, azt a Mazda 2019 márciusi pénzügyi jelentésébe bújtatott mondatok támasztják alá. Ebben a dokumentumban ugyanis elárulták, hogy már fejlesztik a soros elrendezésű Skyactiv-X és a Skyactiv-D motorokat is. Ugyanitt olvasható, hogy az új platformhoz könnyű hibrid és plug-in hibrid hajtásláncokat is terveznek. A Mazda6 új generációja várhatóan 2022-ben debütál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.04.15. at 14:15
    Permalink

    Soros, hathengeres, hátsókerék-hajtás és a neve nem B-vel kezdődik és W-vel végződik? Hol lehet előrendelni? Nagyon szomorú leszek, ha a sötétzöldek miatt, ez az autó csak valami kiherélt hajtassal jut el Európába. 🙁

Vélemény, hozzászólás?