Ennél eredetibb Suprát keresve sem találsz

Talán egyetlen Supra sincs ma ennyire jó állapotban, mint amit most elárvereztek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tuningvilág kedvenc alapanyaga volt és lesz is a Supra, ezért mára szabályosan lehetetlen érintetlen példányhoz jutni. Épp ezért ez most egy megismételhetetlen pillanat volt.


Számtalan meghökkentő átalakítást dobott már ki magából a tuningvilág, és rendszerint ebben a Toyota Supra is vastagon részt vett. A legendás 2JZ sorhatos turbómotor az egyik legjobb alap ahhoz, hogy könnyedén 1000 lóerő fölötti teljesítményt hozzanak ki belőle, a mai napig is népszerű a motorépítőknél és persze általában a karosszériát sem hagyják nyugodni. Suprából éppen ezért szinte lehetetlen olyat találni, amihez egy picit sem nyúltak hozzá. Éppen ezért lenyűgöző az a példány, ami most kalapács alá kerül, ennél tökéletesebb, gyáribb állapotú Supra ugyanis gyanús, hogy nem létezik.
Hirdetés

7111 mérföldet futott, azaz kevesebb mint 11 400 kilométert, ezalatt nagyjából annyi baja lett csupán, hogy az ablakemelő panelje szerzett pár karcot. A Renessaince vörös fényezés is teljes mértékben eredeti, és bár épp a piros fényezés tűri nehezen az éveket, még fényes és aránylag azonos árnyalatú a műanyag és fém elemeken. Ritka kincsnek számítanak az eredeti Supra hímzésű szőnyegek, akárcsak az érintetlen motor. A sorhatos turbós blokk eredetileg 320 lóerős teljesítményre volt képes, és mivel ez az autó tökéletes kondícióban van, vélhetően még maradéktalanul tudja. 20 hónappal ezelőtt cseréltek benne olajat utoljára, mégpedig a jelenlegi tulajdonosnál. Az értékén talán nem növel sőt, egyenesen rontanak az eredeti, 1994 óta rajta lévő Bridgestone Potenza abroncsok, de az eredeti megjelenést és hangulatot azért fokozzák. A Supráért 121 ezer dollárt, vagyis csaknem 35 millió forintot ajánlott valaki az árverésén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?