Itt még a gyerekek is szerezhetnek jogosítványt!

Tudatos közlekedésre tanítja a gyerekeket a MiniPolisz legújabb "városrésze"

Két, kifejezetten gyerekeknek készített miniautóval várja az érdeklődőket a MiniPolisz nemrég megnyitott "városrésze", amelyek segítségével a fiatalok játszva tanulhatnak a biztonságos közlekedésről.

Nagyszabású együttműködés keretében újabb tematikus térrel bővült a MiniPolisz területe, ahol a főszerep az autóvezetésé és a biztonságos közlekedésé. A főként 3-12 éves korosztály számára nyitott KRESZ alapok elsajátítására alkalmas létesítmény az ORFK-OBB (Országos Rendőr-főkapitányság-Országos Balesetmegelőzési Bizottság), a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség, és az az MKIF (Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő) összefogásával valósult meg.
Hirdetés
A gyerekek több állomást járnak végig a "jogosítvány" felé vezető úton. Első körben egy elméleti KRESZ vizsgát kell tenniük, ezután a két speciálisan kialakított, két miniautó valamelyikén különböző szimulált forgalmi szituációkban gyakorlatban is megmutathatják megszerzett tudásukat. A játékos tanulás célja, hogy a fiatalokat ne csak elméleti szinten készítsék fel a biztonságos közlekedésre. Az alapvető ismeretek mellett a gyerekek az interaktív feladatokon keresztül megismerkedhetnek azzal is, hogy a szakemberek hogyan tartják karban az utakat és már ilyen fiatal korban igyekeznek elültetni, hogy a lezárásoknál nagyon észnél kell lenni, mert ott jó eséllyel emberek dolgoznak. Az MKIF közleményében kiemeli, mindezt azért tartják fontosnak, mert a mai gyerekek a jövő közlekedői, és nem lehet elégszer (és elég fiatal korban hangsúlyozni) a biztonságot, elvégre a vállalat nem titkolt célja, hogy a közeljövőben radikálisan csökkentsék a halálos kimenetelű és súlyos közúti baleseteket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?