Egy kisbusz piacra dobását fontolgatja az Alfa Romeo

Vajon az Alfa Romeo aranykezű dizájnerei képesek lesznek a dobozformából szívdöglesztőt alkotni?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ázsia kedvéért újra belevágna az egyterű modellek gyártásba az Alfa Romeo, a magas profittal kecsegtető luxusjárművek hazájától távol népszerűsíthetnék az olaszokat.

Új szelek fújnak az Alfa Romeónál, a Stellantis csoport pénzügyi- és műszaki támogatásával végre távozóban vannak a sötét fellegek. A Tonale meghozta a várva várt fordulatot, sok veszteséges év után már nyereséget is képes produkálni az Alfa Romeo. Az öröm meglódította a gyáriak fantáziáját, ezúttal a kínai luxusegyterűek piaca keltette fel az olaszok érdeklődését. Ebben a szegmensben egyre nagyobb a tolongás, kifejezetten Ázsiának készült a Buick GL8 és a Lexus LM, de érdemes megemlíteni a Hyundai Stariát és a Volvo EM90-et, ami Kínában Zeekr 009 néven fut. Magyarországról nézve nehéz elképzelni egy dobozos Alfát, az olaszoknak viszont nem olyan szokatlan, már több ízben került fel a pajzsos logó kisbuszra. Az Alfa Romeo T10 "Autotutto" 1954 és 1966 között készült, az aranyos kisbuszból még platós verziót is készítettek, amelyekre mindig nagy a szükség, ha egy háború után kell talpraállítani az országot. A típust az F12/A12 széria váltotta, amely 1983-ig készült, de mindössze bő 17 ezer példányban, ami nem egy nagy volumen 16 év alatt. Ezt követően már nem fejlesztett saját kishaszonjárművet az Alfa, csupán átvette a Fiat Ducato és Iveco Daily típusokat AR6 és AR8 néven.
Hirdetés
A kisbusz piacra dobása egyelőre teljesen bizonytalan, még nincs semmi konkrétum a modellel kapcsolatban. A következő években ennél fontosabb projektjei is vannak az Alfának, 2024-ben érkezik egy Tonale alá pozícionált SUV, illetve a nem túl sikeres Giulia és a Stelvio elektromos utódot kap. Az amerikai piacra egy nagytestű SUV-vel támadnak 2027-ben, ahogy a 4C sportkocsi villamosított változata is ekkora várható. Természetesen a szupersportautó vonalat sem engedik el, a 33 Stradale utódján is dolgoznak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?