Egy pillanat alatt feltörte a Focust, majd lelépett a pénzzel

Videón a budapesti autófeltörés: ezért ne hagyd az értékeket a kocsiban!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elgondolkodtató felvételt tett közzé a rendőrség: kőbánya utcáin biztonsági kamera alatt törtek fel egy autót és lopták ki belőle az értékeket, ráadásul fényes nappal.

Nem véletlen a rengeteg felhívás a témában: tényleg nem éri meg értékeket hagyni az autóban. Erre a legújabb ékes példa Budapest X. kerületéből érkezett, méghozzá egy biztonsági kamera felvételének formájában. A videón egy második generációs, ötajtós Ford Focushoz sétál oda egy férfi, viszonylag céltudatosan. Bár ez nem látható a felvételen, valószínűleg az autót alig néhány másodperccel korábban hagyhatta magára a sofőr, a tolvaj pedig látta, hogy az autóban maradnak az értékek. Miután kiderült, hogy zárva az ajtó, a férfi betörte a jobb hátsó ablakot, majd elvitte a hátsó ülésen hagyott táskából a sofőr pénztárcáját.
Hirdetés
Az egyetlen dolog, amit tenni lehet a hasonló esetek elkerülése érdekében, ha semmilyen értéket sem hagysz az autóban, még arra a rövid időre sem, amíg beszaladsz valahová. Ne feledjétek, egy bezárt autót bármikor fel lehet törni a "csak pár percre" benne hagyott táskáért, pénztárcáért vagy elektronikai eszközökért, ellenben ha az autó teljesen üres, akkor tárva-nyitva sem tudnak értékeket elvinni belőle. Az alábbi videón látható férfit jelenleg is keresik a rendőrök, így amennyiben ráismertek az alábbi felvételen, ne habozzatok bejelenteni a rendőrségen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?