1.8-as TSI motorral és kéziváltóval lesz forróbb az Ibiza Cupra

Keményebb és erősebb lesz a SEAT Ibiza Cupra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A műszakilag a Volkswagen Polo GTI-re épülő SEAT Ibiza Cupra is a VW konszern új, 1.8-as TSI motorjával frissül. Erősebb is lesz picivel.


A SEAT Ibiza 2008 óta futó generációja nemrég kapott egy kis frissítést, de a a legerősebb változatáról, a Cupráról eddig nem esett szó. A gyár most jelentette be, hogy az eddig használt 1.4-es TSI motort az újabb, nagyobb és erősebb 1.8-as fogja váltani. A pár apró külső- és belső változás az alapmodellhez hasonló lesz, de a motortérben történő csere ezeknél sokkal fontosabb.
Hirdetés
Az új Cuprába a tavaly megújult Polo GTI hajtáslánca kerül. Az eddigi 180 helyett a nagyobb motorból 192 lóerő jön ki, de ennél jelentősebb, hogy a sofőr 250 helyett 320 Nm nyomatékból gazdálkodhat. A brit Autocar információja szerint a Cupra ráadásul egy picit fickósabb is lehet e GTI-nél. Eddig a Cupra, ahogy a korábbi Polo GTI is, csak a hétgangos DSG automataváltóval volt elérhető, ezentúl viszont a hatgangos kézi lesz az alap.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?