10 000 forint spórolható ukrajnai tankolással

Közép-Európa legdrágább gázolaját mérik a hazai kutakon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gázolaj jövedéki adójának emelése miatt a környező országok közül nálunk a legdrágább a gázolaj.

[kepallobal=425198]Újabb rekordon a gázolaj ára, most a literenkénti 420 forintot közelíti, az ÁFA emelése után pedig átlépi[/kepallobal] Életbe lépett a gázolaj jövedéki adójának emelése, ami mától 16,25 forinttal nagyobb literenkénti árat eredményez. Míg eddig a környező országok közül Ausztria, Szlovákia és Szerbia a miénkhez hasonló áron mérte a dízel üzemanyagot, mostantól ezen országokban is mintegy 5 százalékkal olcsóbb a gázolaj, az Ukrajnában tankolók pedig egy 60 literes tank esetén kereken 10 ezer forintot is megspórolhatnak a hazai tankoláshoz mérten, ott ugyanis a hazai, 420 forintot közelítő gázolajár helyett 255 forintos várja az autósokat.
Mivel a benzin ára most nem változott, annak vonatkozásában maradunk a középmezőnyben, azaz a szlovák és a szerb benzináraknál szerényebb, de már az osztrákoknál is magasabb átlagos árral találkozhatnak itthon az autósok.
Januártól, az Európa-szerte is példátlanul magas, 27 százalékos ÁFA bevezetése után még tovább nőnek majd az üzemanyagárak, így a benzin jelenlegi árához 6,3, a gázolajéhoz 6,65 forint rakódik majd hozzá - a drágább kutaknál az addig lehetséges egyéb drágulásokat figyelmen kívül hagyva is 450 forintos gázolaj-literár várható a jövő év elején.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 08:55
  Permalink

  Gázolaj ára nem mindegy, mekkora jövedelemből fizeti egy Német vagy Magyar! Hatszoros jövedelemből olyan mintha, 420 Ft osztva 6-tal = 70 Ft lenne nálunk egy liter!!!

 • 2017.10.31. at 08:55
  Permalink

  Gázolaj ára szélhámosság! Benzin lepárlása utáni mellék termék! Tőzsde cápák, bankárok, multik manipulálják az emberiséget! Na és a tolvaj politikusok! Fel futott a gázolajos autók piaca, felárért megvásároltuk, mert gazdaságosabb! Gazemberek átvertek!

 • 2017.10.31. at 08:55
  Permalink

  Sajnos igazatok van. 🙁 Nem törődnek ezek semmivel, csak nekik legyen jó! Én azt mondom költsék patikára, (+ Panteonra, Gyertyalángra stb…) amivel becsapnak minket! Szerintük túl sokan vagyunk, majd szépen lassan elárvereznek minket is. Amikor tele a T.Ház, na akkor kellene egy gázosítás mint Auschwitz-ban anno! + teljes vagyonelkobzás, az összes tetű retyerutyától! Akik utánuk jönnének megmondani, hogy Ti is így jártok ha sanyargatjátok ezt a szegény magyar népet! Ezeknek már semmi nem elég.

 • 2017.10.31. at 08:55
  Permalink

  Lesz itt minden!Nem vagyok egy istenhívő,de imádkozom,hogy akik ott fent vagytok a magason,bukjatok el mindeneteket és utána egy jóindulatú átlagpénzből tankolgassatok,éldegéljetek!Nem üzemanyagkártyáról stb stb!Ezt is könnyen megszavaztátok,meg amúgy mindent!Nektek könnyű!De majd amikor nem úgy lesz?Akkor mi lesz?Miattatok nem tud az ország nagy része haladni egyről-kettöre!

 • 2017.10.31. at 08:55
  Permalink

  Nem lesz itt probléma! Pár éven belül összeomlik itt minden! nem az lesz a leg nagyobb baj h drága az üzemanyag,hanem h nincs pénz kajára! átlag ember 90-100ezret keres havonta éljen már meg ebböl valaki… Szépen lassan,de módszeresen kivégzik az országot,és a benne élő embereket.

Vélemény, hozzászólás?