11 éve tolatva közlekedik, már állami engedéllyel

A hét fura története: egy indiai sofőr tolatva közlekedik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kényszerből kezdett tolatni, de úgy rákapott, hogy már mindenhova így megy. Egy indiai sofőr vicces története a Barcroft Carstól.


A Barcroft Cars videójából megismerhetjük azt az indiai sofőrt, aki már 2003 óta tolatva közlekedik. Az autó India egyik kultikus típusa, a Premier Padmini, amit 1964 és 2000 között licencben gyártottak a Fiat 1100D alapján. Harpeet Devi elmeséli, hogy egyszer az autója felmondta a szolgálatot, azaz pontosabban rükvercben ragadt. Pénze nem volt a helyszíni javíttatásra, ezért úgy döntött rükiben teszi meg a még hátra lévő távot. Közben annyira felbátorodott, hogy elhatározta, innentől csak így fog közlekedni. Időközben a rossz váltó is meg lett javítva, sőt már négy hátrameneti és csak egy előremeneti fokozat kapcsolható vele.
Hirdetés


Mivel Indiában európai szemmel elég vadak a közlekedési szokások, így azon sem kell meglepődni, hogy Devi állami engedélyt is kapott a nagysebességű tolatásra. Sőt, még egy mentőről átapplikált szirénája is van, amivel a csodálkozó közlekedőtársak figyelmét fel tudja hívni. Az biztos, hogy nem ez a legbiztonságosabb közlekedési mód, amiről hallottam.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?