Hirdetés

120 tonnás szerelvényt vontattak egy Discoveryvel

A Land Rover újabb házi rekordja: 120 tonnát húzott a Discovery

A Land Rover legújabb kísérletében ismét nagyon sok tonnát húzattak el egyik legújabb autójukkal. A Discovery most egy ausztrál közúti szerelvényt vontatott.

Évtizedek óta bizonygatja autói szívósságát és erejét azzal a Land Rover, hogy mindenféle elképzelhetetlen helyzetekben vontatnak velük nagyon sok tonnát. Legutóbb egy Discovery Sport mögé kötöttek három vagont, az autót pedig úgy alakították át, hogy sínen is tudjon közlekedni. A mostani helyzet valamivel hétköznapibb, hiszen itt különösebb átalakítás nélkül állították a szerelvény elé a Discoveryt. Hogy mi is ez a szerelvény? Ausztrália tele van a szigetet átszelő nyílegyenes utakkal, de mivel vasút annál kevesebb, így közúton oldják meg az áruszállítást kamionokkal. A vontatók mögé több utánfutót is kötnek, jelen esetben hét pótkocsis nyerges robbant le.

V6-os, 254 lóerős és 600 Nm nyomatékú dízelmotorral húzta el a 120 tonnás közúti szerelvényt

Hirdetés

A tömeg metrikus számolás szerint 120 tonnányi, a nyerges vontató 529 lóerővel és 2983 Nm nyomatékkal mozgatja a pótkocsikat. ezzel szemben a segítségre érkező V6-os dízellel szerelt Discovery csupán 254 lóerőt és 600 Nm-t teljesít, és hivatalosan 3500 kilót vontathat maximálisan. Ennek most több mint 34 szeresét vontatta 16 kilométeren keresztül. Nagy munka a megmozdítás, a tempó tartása már kisebb feladat, 44 kilométeres átlagsebességgel húzta a szerelvényt. Viszont meg is kellett állítani azt, amihez már vélhetően kevés volt a Discovery fékrendszere, ám ez a részlet a videóból már kimaradt.

Hirdetés

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?