1600 lóerős Bugatti jön?

Garázsajtót villantott a rekordjától megfosztott Bugatti

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elvették a Veyron sebességrekordját, erre a Bugatti kihozott egy fotót, amin semmi fontos nem látható. De az üzenet egyértelmű.


Elvették a Bugatti sebességrekordját. Közel három éve a Guinness adta, de most visszavonta, mondván a Veyron 16.4 Super Sport anno kiiktatott limiterrel érhette csak el a 431,72 km/órás - felfoghatatlan - tempót. Volt a döntéshez köze a Hennessey Venom GT friss 427-es csúcstámadásának? Nem tudni, mindenesetre a széria Veyronokban az elektronika 415-nél-nél leszabályoz, ezért hát ugrik a világ leggyorsabb autójának járó Guinness-cím.
Hirdetés
És ezt a Bugatti nem tűrheti. A Facebook-oldalára ki is rakott egy képet, amin ugyan semmi fontos nem látszik, viszont az üzenet egyértelmű: mindjárt megvillantjuk... De mit? Ha minden igaz, a túloldalon egy Super Veyron rejtőzhet a nevetséges 1250 helyett 1600 lóerővel. A leg-leg-leg napokon belül bemutatkozhat, de legkésőbb a szeptemberi Frankfurti Autószalonon biztosan előrukkol vele a tekintélyében megtépázott, méregdrága sportkocsikat gyártó Volkswagen-leányvállalat.
Százas sprintidejét normálatlan 1,8 mp-esnek, végsebességét még normálatlanabb 463 km/órásnak becsülik, motorja elképzelhető, hogy már nem 8, hanem 9,6 literes és persze továbbra is négy darab turbóval lélegeztetett lesz. A KERS sem kizárt, mint mondjuk a LaFerrarinál, illetve 250 kilós tömegcsökkentésről is pletykálnak, amitől a Super Veyron üres súlya 1,6 tonnára csökkenne. Ára 1,5 millió euró, uszkve 450 millió forint lehet majd, s a szokásosnál is korlátozottabb példányszámban készíthetik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 04:51
  Permalink

  Kedves s3000
  “Annak örülnék, ha ezeket az értelmetlen, sőt kifejezetten káros hülyeségeket ”
  Most őszintén neked inkább annak kellene örülnöd hogyha végre megkapnád közgyógyellátásra a gyógyszereidet! Anyúd hogy van, még mindig a testéből él? A proteint megittad?
  Leülhetsz elégtelen alá, ja és évismétlés fiam Rolfmao Lol:-)
  Szóval komolyra fordítva a szót prima kis gép a Bugatti!

 • 2017.10.30. at 04:51
  Permalink

  [i]“Ára 1,5 millió euró, uszkve 450 millió forint lehet majd, s a szokásosnál is korlátozottabb példányszámban készíthetik.”[/i]

  Annak örülnék, ha ezeket az értelmetlen, sőt kifejezetten káros hülyeségeket annyira korlátozott példányszámban gyártanák, hogy az összesített példányszámuk végre elérné a nullát.

 • 2017.10.30. at 04:51
  Permalink

  Az autós újságírók és az autósok elvárják a sportos használhatóságot és a magas Brandt. Ha ez nincs meg az a jármű sz… és kész, mondják. Ilyen igényű autók azonban nem születhetnek szuper autók nélkül, hiszen azok technológiája köszön vissza és teszi lehetővé, hogy akár egy kompaktal, akár egy terepjáróval Ferrariként csörtessünk. Akkor meg minek ez a “minek ez” duma???

Vélemény, hozzászólás?