180 lóerős és ötajtós a Fiesta ST

Ford Fiesta ST – több ajtó, kevesebb lóerő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Korábban prototípusként már rajtakapták a Fiesta ST-t, de a Ford viszonylag sokat változtatott rajta. Karosszériája ötajtós, motorja szolidabb erejű lett.


Az már tavaly ősszel egyértelmű volt, hogy az idén tesztek sorába küldött, de a piacra csak jövőre érkező Focus ST kizárólag ötajtós karosszériával érkezik, s most úgy néz ki, hogy a tavaly még három ajtóval látott Fiesta ST is a családibb karosszériakivitelre épül. Nem csak ezen változtatással józanodik a sportgép, hanem teljesítményével is, a tavaly még 200 lóerősnek mondott 1,6 literes turbómotor ugyanis „mindössze” 180 lovasnak ígérkezik a legfrissebb pletykák szerint. Félteni persze nem kell a Fiestát, a Focusban imádott EcoBoost motor minden bizonnyal így is komoly menetteljesítményekre lesz képes, szerény fogyasztását pedig saját tapasztaltaink alapján is készpénznek vehetjük, így a családiasabb sportos kisautót a korábbinál valamivel szerényebb teljesítményével is felettébb várjuk!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 14:44
    Permalink

    Na igen a Corsából van már 211- lovas limitált verzió is….kérdés mekkora sulya lesz a Fordnak és milyen futomű lesz alatta, hiszen a gyorsasághoz ezek is kellenek…ja és persze az árra is kiváncsi vagyok majd ??

Vélemény, hozzászólás?