200 lóerő jut egy literre a következő A 45 AMG Merciben

Bő 400 lóerővel jön az új Mercedes-Benz A 45 AMG

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kétliteres négyhengeresével 400 lóerő feletti teljesítménnyel érkezik az A 45 AMG Mercedes következő generációja.


Az egyre szigorodó előírások bár arra késztetik az autógyárakat, hogy egyre tisztább motorokat építsenek, a lóerőharc továbbra is fontos szempont marad. Jó példa erre az épp csak mostanság frissített Mercedes-Benz A-osztályának soron következő generációja, amelyből a csúcs A 45 AMG 300 kW-os, azaz 408 lóerős teljesítménnyel érkezhet a piacra. Ezen információkat a Mercedes-AMG főmérnöke, Tobias Moers is megerősítette a Car Advice magazinnak.
Hirdetés

"Nem akarunk előnyt adni a versenytársainknak, így manapság a 300 kW-os határ már szabványnak tekinthető" - jegyezte meg Moers. A főmérnök elmondása szerint egy elektromos kompresszort fognak használni a 2,0 literes turbómotornál, hogy a szükséges teljesítményt elérjék. Összehasonlításként, az Audi RS3 400 lóerős teljesítményét egy 2,5 literes öthengeres blokkból facsarták ki az ingolstadtiak, amellyel kevesebb mint 4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára. Egy biztos: a Mercedes-Benz az új A 45 AMG-vel komoly versenytársat állít majd a többi prémiumgyártó kompakt csúcsmodelljei mellé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?