200 mérföldes, 320 kilométeres elektromos hatótáv a Chevytől

Volt után Bolt, jön a Chevrolet kisméretű villanyautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Év elején debütált a Chevrolet Volt második generációja, a Chevy pedig már most mutatja, kisebb méretű, de nagyobb emissziómentes hatótávú autón is dolgozik.


Az idei Detroiti Autószalonon debütált a Chevrolet Volt második generációja, amiben továbbra is van hatótávnövelő benzinmotor. A szériakész Volt mellett szintén Detroitban debütált a Bolt EV, azaz villanyautó, de még csupán koncepcióként. A Chevrolet most közzétett néhány fotót és egy videót az álcázottan fejlesztés/tesztelés alatt álló, a szériakésszé gyúrás jegyében józanított külsejű újdonságról.
Hirdetés

A Bolt továbbra is 200 mérföldes, azaz csaknem 320 kilométeres, a Tesla által már alkalmazott, már teljesen élhető hatótávot ígér, továbbá olyan árat, amivel tömegek számára lehet majd alternatíva - legalábbis az Egyesült Államokban. Ott 30 000 dolláros, azaz átszámolva alig több mint 8 millió forintos vételárral ígérik. Ezzel a jelenlegi Nissan Leafnél sokkalta jobb ajánlatnak tűnik. Igaz, amire befut a Bolt, addigra itt lehet a Leaf hasonló hatótávú második generációja, s a Tesla azonos méretű modellje is, ami egyet jelent: komoly harc várható a villanyautók piacán, s ebből persze a vevők profitálhatják a legtöbbet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?