24 óra alatt több ezer gyorshajtót csípett el a rendőrség

3741 autós kap csekket a 24 órás Speedmarathon akciónak "köszönhetően"

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába jelentette be a rendőrség jó előre a fokozott sebesség-ellenőrzést, hiába árulta el a helyszíneket is, csaknem 4000 autós a kamerák előtt is gyorsan hajtott.


Mint azt már a múlt héten is tudhattuk, e hét csütörtök reggel 6-tól péntek reggel 6-ig az összes sebességmérőjét bevetve nemzetközi összefogással Speedmarathon akciót tartott a rendőrség. E héten már a mérések helyszíneit is megtudhattuk.

A közlekedésbiztonság javítását célzó kampány ideje alatt nem történt halálos baleset az útjainkon - ez már önmagában is jelentős eredmény.


Érdekesség, hogy a sebességmérések helyszínére bárki javaslatot tehetett, sokan éltek is ezzel, összesen 650 tippet kapott a rendőrség. Még többen voltak kíváncsiak arra, hogy végül hol lesznek a mérések. A két nap alatt (2015. április 20-21. között) százkétezren nyitották meg a Speedmarathonnal kapcsolatos tájékoztatást a rendőrség weboldalán, ahol minden harmadik látogató arra volt kíváncsi.
Hirdetés

Az összesen 613 rendőr részvételével megtartott 24 órás ellenőrzés ideje alatt 857 különböző helyszínen lehetett belefutni a kamerákba, 3741 autósnak a kelleténél gyorsabban is sikerült, így ők hamarosan meg is kapják ajánlott levéllel a sárga csekket. Tavalyhoz képest egyébként egyértelmű a javulás, akkor 4928 gyorshajtási csekket generált a Speedmarathon. Az államháztartás bevétele így is 100 millió forint feletti lesz a 24 órás razziából.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 05:52
    Permalink

    Az utolsó mondatban a lényeg:
    “Az államháztartás bevétele így is 100 millió forint feletti lesz a 24 órás razziából.”
    ennyi. Lóf*szt a biztonság meg a baleset megelőzés, kizárólag, hogy az államkincstárból hiányzó lóvét szépen pótolják (pótolgassák), ha nem menne a lóvé fölösleges hülyeségekre (hadd nem részletezzem, ez nem az a fórum, de a jóérzésű emberek tudják mire gondolok)

Vélemény, hozzászólás?