250 km/órával a tű fokán át: előzés két autó között középen

Belevaló vagy elmebeteg? Őrült előzés az ausztrál Enduro kupán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az előzött autó kamerájából ijesztőnek tűnik az előzés, de a gyors autóból nézve tiszta eset.


Az Ausztráliában található Phillip Island pályáján történt a belső kameráknak hála mindkét autóból rögzített versenyszituáció, ahol két eltérő géposztályból négyen keveredtek egymás köré, és produkáltak olyat, hogy attól – legalábbis első látásra – mindenképp égnek állnak egyes hajszálai.
Az első felvételt a 66-os rajtszámú Mazda MX-5-öt kormányzó Michael Hall szemszögéből látjuk, aki így kommentálta a Youtube-ra feltöltött képeket:
Egy Porsche Boxstert üldözök, és próbálom megtartani az E kategória vezető helyét, miközben Barton Mawer a Lamborghiniben ülő Alan Simonsent kergeti az első pozíció megszerzéséért, és szemmel láthatóan nincs vesztegetni való ideje.
Az egyik kommentelő aziránt érdeklődik, hogy biztonságos volt-e az előzés, mire Hall azt válaszolja, az ő kameraállásából úgy tűnhet, hogy egymásnak ért a két autó, de szívesen megnézné a másik kocsi felvételeit is, mielőtt ezt biztosan ki merné jelenteni. “Amikor a Boxster mellé húzódtam, láttam, hogy mögöttünk Barton is megérkezik az egyenesbe, de meglepődtem, hogy ilyen gyorsan utolért minket. Az autók ekkora tempónál már eléggé sodródnak jobbra-balra, úgyhogy nem kellett sok hozzá, hogy valamelyikünk arrébb csússzon kicsit valamerre.
Röviddel ezután a Mawer által vezetett Lotus Exige GT3 tulajdonosa is feltöltötte a versenyautóból készített filmet, az alábbi ajánlással.
Sziasztok, én vagyok a Barton Mawer által vezetett Lotus tulajdonosa. Gondoltam megvárom a belső kamerás felvételeket, mielőtt válaszolnék az itteni reakciókra. Bart szempontjából nézve a két lassabb autónak látnia kellett őt, és nem hagytak más választást, mint hogy kettőjük között menjen tovább. Tökös húzás volt, de amikor lassabb autó mellett kell elhaladni, akkor azon is múlik a siker, hogy a másik csinál-e valami váratlan manővert. Itt mindenki tartotta a vonalát, látványos előzést láttunk, és a verseny ment tovább!
Hirdetés
Hall sportemberi hangulatban megírt válasza pedig így szólt.
Szevasz Angelo, köszi, hogy fölraktad a videót. Amikor kimentem a Porsche mellé, láttam, hogy Barton érkezik az egyenest megelőző kanyarban, de eléggé meglepődtem, hogy milyen gyorsan a nyakunkba került. A videóból jól látszik, hogy Bartnak volt ideje felmérni a helyzetet, megítélni, hogy van elég helye elmenni, és hogy mindkét autó tartani fogja a vonalát. Nem is azért tettem fel a videót, hogy kekeckedjek, csak gondoltam másoknak is szórakoztató lenne.
Reméljük, önöknek is tetszettek!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?