280 lovas benzinmotorral küldi munkába a Ducatót a Fiat

Ram ProMaster néven mutatkozott be Amerikában a Fiat Ducato

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amerikába küldte vendégmunkára a Ducatót a Fiat. A jövevény az Újvilágban új nevet és új szerveket kapott, teherbírása, munkatempója, takarékossága, árértékaránya és szívóssága azonban maradt a régi.


A Chrysler által forgalomba hozott 2014-es Ram ProMaster az olasz-amerikai autóóriás haszonjármű üzletágát gazdagítja - számos pickup, kis- és nagyteherautó mellett. A dobozos, variálható és többféle hosszban, illetve magasságban kínált furgon Európában harminc éve piacvezető, ezt a szerepet kell mostantól eljátszania az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában.
Hirdetés
Amerikában egyedülálló módon a ProMaster két tetőmagasságban, háromféle tengelytávval és négyféle járműhosszal kapható és akár alvázas, vagy padlólemezes kabinnal, felépítmény nélkül is elérhető. Elsőkerék-meghajtással és így könnyebb építésével jelentős előnyt képvisel a Ducato az amerikai hátsókerék-meghajtású létravázas konkurensekkel szemben, miközben maximális teherbírása 2333, maximális vontatókapacitása 2313 kg. Raktere kategóriájában a legalacsonyabb padlózatot kínálja, a rakomány pedig akár három ajtón át is megközelíthető. Mindegyiken befér a szabványos raklap, így targoncával is könnyen pakolható. A kocsi külsejében csak a márkajegyeiben és az amerikai szabályzás követelményeinek teljesítésével tér el európai testvérétől, utasterén is csak egy kicsit változtattak.
A ProMaster motorkínálata eltér a Ducato európai választékától, a Chrysler a 280 lóerős, 3,6 literes Pentastar V6-ost is beveti, amelyhez hatsebességű automatikus váltót csatoltak. Akik olcsóbban szeretnék megvalósítani a szállítást a 174 lovas háromliteres, négyhengeres olasz dízelt választhatják, amelyhez a Chrysler szériában a Fiat ötsebességes automatizált Dualogic kézi váltóját adja. Az amerikai kontinensre szánt járművet a mexikói Saltillóban gyártják, értékesítése a napokban kezdődött meg. A dobozos benzines alapváltozat indulóára az USA-ban 28 630 dollár (kb. 6,2 millió forint).
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?