320 ezer forintért hazánkban is előjegyezhető az új villany VW

Villanyautót villantott a Volkswagen, az ID.3 már hazánkban is előjegyezhető

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elektromobilitás, azaz a villanyautózás új korszakát ígéri a Volkswagen villanyautó modellcsaládjának első tagja, az ID.3.

Megjelent a Volkswagen új villanyautó-családjának első tagja. ID.3 névre hallgat, amivel egyszerre utalhat a BMW i3-ra, de akár a Tesla Model 3-ra is. A Golf méretű, azaz teljes értékű autót jelentő meredekhátú modell háromféle - 330 és 550 kilométer közötti - hatótávval lesz kapható, alapára 30 ezer euró, vagyis 10 millió forint alatt lesz. Az értékesítés egy - ismét óriási meglepetést jelentő - First Edition szériával indul - már az idei év harmadik negyedében. Utóbbiból mindössze 30 ezer példány készül, hazánkba 80 példány érkezik. Az előjegyzés már most lehetséges. Németországban 1000 eurót, nálunk 320 ezer forintot kell fizetni, ha magunkénak szeretnénk tudni a 420 kilométeres hatótávot ígérő First Edition egyik darabját. A First Edition ára 40 ezer euró lesz, ami a jelenlegi árfolyammal 13 millió forintot jelent.
Hirdetés
Vételárával az ID.3 is gond nélkül jogosult lesz a 1,5 millió forintos villanyautó-vásárlási támogatásra, s a jelenlegi kalkulációk szerinti 11,5 milliós árával teljes értékű, 400 kilométer feletti hatótávú modellként a piac legjobb ajánlata lehet, ráadásul a First Edition verzió vásárlói 2000 kWh mennyiségben ingyenes villámtöltési lehetőséget is kapnak hozzá az Ionity hálózatban. A most még álcázva mutatott ID.3 végleges verziója ősszel, a Frankfurti Autószalonon debütál, azt követően kell majd az előjegyzéssel rendelkező ügyfeleknek dönteniük arról, hogy kívánnak-e élni a megrendeléssel, amennyiben esetleg nem, pénzüket természetesen visszakapják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?