373 km/h-val száguld a világ leggyorsabb Porschéje

Sportec SP 800 R – minden idők leggyorsabbja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az eddigi leggyorsabb Porschét vette kezelésbe a Sportec, így biztosak lehettek benne, hogy újabb rekordot állítanak fel.


Nem sokáig tartotta a Porschék sebességrekordját a dupla turbós, 620 lóerős, 3,6 literes boxermotoros GT2 RS. Most azonban új modell, a GT2 RS-en alapuló Sportec SP 800 R vette át a címet, hiszen 330 helyett 373 km/órára képes. A 800 lóerős, 900 Newtonméter nyomatékú SP 800 R természetesen 3,1 másodperces 100 km/órára gyorsulásával is rekorder, a svájci tuner nyilván csak mosolyog a GT2 RS-en, mely 3,5 s alatt "küzdi fel magát" az említett tempóra.
A sorozatgyártású 911-esek közötti legjobb értékek eléréséért a motor vezérlését, légszűrőjét és feltöltőit, valamint azok köztes hűtőit is módosította a Sportec, és friss a titán betétes sport-kipufogórendszer is. Mentek a süllyesztőbe a 19 colos alufelnik, helyükre Sportec-féle 20 colosak kerültek, elöl 245/30 R20, 315/25 R20 pálya-abroncsokkal. Természetesen változott a futómű is: 1 colos, azaz 2,5 centiméteres ültetést kapott az ezzel párhuzamosan keményített felfüggesztés. Aki kívülről, és nem az alapján ismerné fel a Sportec SP 800 R-t, hogy lemarad mögötte, az elsősorban az egyedi lökhárítókról, és a farra szerelt, a magasabb tempónak megfelelően méretesebb légterelőről ismerheti fel az eddigi leggyorsabb utcai Porschét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?