5 forint – ennyivel olcsóbb szerdától a gázolaj

Árcsökkenés a benzinkutakon: szerdától csak a gázolaj olcsóbb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén eddig hétről hétre jelentős mértékben drágultak az üzemanyagok, most először nem. Sőt, a gázolaj ára még apad is, literenként 5 forinttal.

Azok után, hogy az idei évben eddig minden héten emelkedtek (a benzin esetében literenként összességében 26, a gázolajnál 29 forinttal) az üzemanyagárak, már az is felüdülés, hogy e héten nincs drágulás, azaz újabb árrekord.
A gázolaj ráadásul szerdától olcsóbb is lesz, literenként 5 forinttal, melynek következtében átlagára 445 forintra apad literenként. Mivel a benzin marad a múlt heti drágulás utáni 425 forintos átlagáron, az árkülönbség e hét közepétől literenként "csak" 20 forintos, azaz közel 5 százalékos.
Miként azt korábbi cikkünkben már az előző hét végén írtuk, a kedvező változásban, azaz a gázolaj hajszálnyi árcsökkenésében a forint viszonylagos erősödése, illetve a világpiaci olajárak alakulása is szerepet játszott.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 05:01
  Permalink

  És azt azért tegyük hozzá, hogy a 40 éves szovjet rakéta elhárító rendszerek, ami Iránban is nagyrészt van, gond nélkül szedték le a nagyon dizájnos amcsi lopakodót, a legújabb fejlesztésű és EU-USA helikoptereket. Néha az egyszerű hatékonyabb:)
  Olajárról meg csak annyit, hogy mikor Pakisztánban volt a rumli nem is olyan rég (jelentéktelen részét adja a világ kőolaj kitermelésének) és csökkentették a kitermelés, azt is rohadtul meg lehetett érezni itthon. Akkor most Irán nélkül (ami sokkal jelentősebb mennyiség) hogy nem fognak változni az árak? Mennyire kell sötétnek lenni, hogy ilyet mondjanak a hírekben…
  Ja, és Horatius. Iránnak akkor is lenne pénze atom programra, ha már 10 éve nem venne tőle olajat senki. Kb ennyire szedték meg magukat az olajból, csak ez a pornépen nem látszik. És érdemes lenne kicsit globálisan nézni a helyzetet, ha tovább feszítik a húrt a zsidrákok, akkor Iránnak is vannak szövetségesei, és mi pont mindegyiknek ki vagyunk szolgáltatva olaj ügyben. A sors fintora…:)

 • 2017.10.31. at 05:01
  Permalink

  Vezze-nev! Bazdmeg! olyan baromságokról beszélsz, hogy fáj már!!! Hol a faszomba élsz te idióta!!! Fogd már fel,hogy nem Irán hanem Amerika akitől félni kell!!!!!!!!!!!!!!! Egy satnya , rusnya, rasszista,(kukluszklán),rasszista nép aki nem tud szembe nézni a saját gyalázatos múltjával, akiK KIIRTOTTÁK TÖBB 100 MILLIÓ INDIÁNT !!!! Amerikában!!!! és ezek adagolják a DEMOKRÁCIÁT!!!!!! SZERINTED HELYÉN VALÓ EZ????????

 • 2017.10.31. at 05:01
  Permalink

  Nem a világot fenyegeti, hanem 1 bizonyos országét….csak a hype megy a tv-ben…ha 2015-re ki is fejlesztenek egy töltetet, nem tudják pár km pár száz km-nél többre kilőni.A transport bukó, mert kilövik mielőtt még a célponthoz érne.A hadseregük egy vicc, technikailag 50 évvel le vannak maradva…ezek tudatában pedig lehet gondolkodni.

  Másrészről, elmesélem, h az olajcégek sokkal veszélyesebbek az egész világra mint az a purgyé állam….

 • 2017.10.31. at 05:01
  Permalink

  Most mondták a Híradóban friss hírként az m1-en! Nem tőlük vesszük az olajat, de minden apró rezdülés kihatással van az olaj világpiaci árára, ami miatt bármikor az egekbe szállhat!

  Ezért kellene mielőbb leállni az olajról, kiszállni ebből a buliból.

 • 2017.10.31. at 05:01
  Permalink

  1.: még jó hogy nem Irántól vesszük az olajat, bár tudom semmi köze az olajárhoz.De jó tudni hogy ezáltal nem lehetünk ellenségek.
  2.:Atombomba?Remek! Remélem használja valaki, majd mielőtt becsapódna, másvalaki ellencsapárt indít.Utána melyik fél fog uralkodni a Földön? baktériumok, vírusok..ez aztán az előrelátás :))

 • 2017.10.31. at 05:01
  Permalink

  HOPPÁ! Máris itt lesz a hatalmas Olajár emelkedés!

  Ma lépett életbe az Irán elleni Uniós Olajembargó, amit azért kellett meghozni és fenntartani, hogy Irán ne tudja finanszírozni az ATOMPROGRAMJÁT!

  Irán Atombombát fejleszt, amely veszélyeztetni az egész Világot és ezt megakadályozandó egyetlen EU állam sem vásárolhat Irántól kőolajat. Emiatt azonnal felugrott az olaj világpiaci ára!

  Nem kell nekünk elektromos autó??? Jó, hogy ennyire ki vagyunk szolgáltatva az olajnak és a Világ politikai – gazdasági háborgásainak?

 • 2017.10.31. at 05:01
  Permalink

  Mézesmadzag: átmenetileg visszább engednek egy kicsit (semmit nem segít az autósoknak az a -5 Ft), hogy lélektanilag nehogy kiboruljon a bili az embereknél és elmondhassák: “- Lám most éppen csökkent! Bizony-bizony, nem mindig emelkedik!”

  2-3 héten belül a többsörösét emelik vissza. Ez az átmeneti kis csökkentés a hozzászoktatás miatt van. Magyarázatot persze mindig találnak rá. Onnantól kezdve, hogy a gázolaj miért drágább, mint a benzin és miért nem sokkal olcsóbb, ezt nem lehet értelmesen megmagyarázni.

Vélemény, hozzászólás?