535 lóerős lett az RS3-as Audi

Az MR Racing tovább fokozta a lóerőket az Audi RS3-ban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tunerek körében népszerű Audi RS3 Sportback egy újabb szintre lépett. Az ABT és az MTM után most az MR Racing vette kezelésbe.


A német autóknál nem aprózzák el a tuningot. Azok után, hogy az ABT 435 lóerőt, az MTM 502 lóerőt hozott ki az RS3 2,5 literes turbós benzineséből, az MR Racing rátett még egy lapáttal, és 535 paripát csalogatott elő az Audi blokkjából. Az első szakaszban egy új motorvezérlő elektronikát és sport kipufogórendszert vetettek be, amellyel 448 lóerőt és 653 Nm forgatónyomatékot értek el.
Hirdetés

A második fázisban hatékonyabb intercooler, nagynyomású üzemanyag-szivattyú és egy egyedi turbófeltöltő is társul. Ennek eredményeként áll rendelkezésre a bűvös 535 ló és kereken 700 Nm nyomaték. Ahogy azt már megszokhattuk, a gyorsulási adatokról nincs információ, a gyári 4,3 másodperc minden bizonnyal komoly tizedekkel rövidül. Viszonyításképpen az MTM RS3-asa 3,6 alatt gyorsult 0-ról 100 km/órára, végsebessége 300 km/h.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?