738 lóerős a Maybach kétajtósa

Megmutatták végre a Maybach hatméteres óriás kupéját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ilyen csodákra is el lehetne költeni egy rakás pénzt, ha a Maybach valóban piacra dobná ezt a gyönyörű kupét. A gyártó azt ígéri, ez az előfutára, egy jövőre érkező modellnek.

Néha napján megmutatják a Mercedes tervezői, hogyan lennének képesek az igazán gazdagok kedvében járni. A Maybach Exelero sem volt annak idején több látványos tanulmánynál, de annyira felkavarták vele az autós világot, hogy még a Cobra 11 egyik epizódjában is szerepelhetett. Meglehet, hogy a Vision Mercedes-Maybach 6 mögött nagyobb terveik vannak, frissen mutatták be Monteryben és elég komolynak tűnnek a szándékaik.
Hirdetés
A teniszpályányi motorháztető alatt csomagtartó rejtőzik, belsőégésű motor nem került bele, helyette van négy elektromotorja, kerekenként egy. A Mercedesnél azt mondják, összesen 738 lóerő leadására képes, és kevesebb, mint 4 másodperc elég lenne a 100 km/h-hoz. Ugyanakkor 500 kilométer hatótávval rendelkezne, és a padlóba épített 80 kWh-ás akkumulátor csomagot egy speciális, 350kWh-ás gyorstöltő segítségével 5 perc alatt 100 kilométeres hatótávra tudnák feltölteni. A fara hosszan túlnyúlik, egész régimódi, ugyanakkor nagyon modern a letisztult vonalaival és egészen hátra tolt utasfülkéjével. Hogy megelevenítsék a Mercedes nagy büszkeségeit, sirályszárnyas ajtókat kapott, reméljük, ha lesz belőle akárcsak egy kis sorozat is, ezt a poént nem hagyják majd ki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?