770 lóerővel jön a legújabb Lamborghini

A Huracan alapjaira épül a 770 lóerős Lamborghini Centenario

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A korábbi pletykákkal ellentétben úgy tűnik, hogy mégsem az Aventador, hanem a Huracan alapjaira épül a Lamborghini újdonsága, a Centenario.


Néhány hete rendezték meg a Pebble Beach Concours d'Elegance rendezvényt, ahol egy szűk körnek már beszámoltak a legújabb Lamborghini érkezéséről. Egy résztvevő szerint a gyártó következő modellje, a Centenario a Huracan alapjaira fog épülni, és az Aventador V12-es 6,5 literes motorját kapja meg, amely várhatóan 770 lóerős teljesítményt produkál majd.
Hirdetés

A nagyobb teljesítményű motor miatt várhatóan a Huracanhoz viszonyítva hosszabb tengelytávval érkezik, amelyhez egy különleges és agresszív karosszéria társul. A külső ugyanakkor nem lesz olyan agresszív, mint a Huracan esetében. A menetdinamikára nem lehet panasz: 2,8 másodperces 0-100 km/órás sprintre és 346 km/órás végsebességre lesz képes. Míg az előző pletykák 1 millió eurós árról beszéltek, addig a legfrissebb információk szerint 1,75 millió euró (kb. 540 millió forint) körül várható a Centenario ára, és csupán 20 darab fog belőle készülni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?