8 személyes kínai kisbusz érkezhet a nemzetközi piacokra

Repülőgépről kapta a nevét az új kínai kisbusz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nyolc személyes, több mint 600 kilométer a hatótávolsága és akár Európába is eljuthat. Ez lenne a kínai autóipar következő nagy dobása?

Talán itthon sem cseng teljesen ismeretlenül az LEVC név, amely a londoni taxikat gyártó cég nevének rövidítése: London Electric Vehicle Company. Ezt a Geely vásárolta fel még 2012-ben és manapság egyetlen modellcsaládra, a TX-re koncentrálnak. Azonban hamarosan piacra lép egy új típus, az A380, amely bizony az Airbus hasonló elnevezésű, utasszállító repülőgépjéről kapta a nevét.
Hirdetés
A párhuzam nem véletlen, hiszen az autók között az LEVC A380 is a nagy utasszállítók közé tartozik, összesen 8 ülésével, amelyek 2+2+2+2 elrendezésben, tehát 4 sorban helyezkednek el. Az autó hossza egyébként 5,3 méter, szélessége majdnem két méter (1998 mm), a magassága pedig 1,94 méter, amelyhez 3,18 méteres tengelytávolság társul. Belépő szinten 100 kilowattórás (581 kg tömegű) akkucsomagot kap, amely a 268 lóerős villanymotort látja el akár 570 kilométerre is elegendő energiával. A másik akkumulátor már 116 kilowattórás (679 kg tömegű), amely ugyanolyan erős villanymotort táplál, mint a kisebbik, ám a hatótávolsága elérheti a 675 kilométert is, ráadásul 10 perc alatt 200 kilométernyi energiával tölthető fel a 10%-ról 80%-ra töltéshez pedig 30 percre van szüksége. Az is biztos, hogy Kínán kívül is forgalmazzák majd, azonban sem az árát, sem a pontos piacokat nem nevezték még meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?