80 millió forintot kérnek itthon ezért a ’92-es Toyotáért!

Még véletlenül sem elírás a 32 éves Toyota ára: van miért sokra tartani a különleges modellt

A hirdetés szerint mindösszesen 57 darab ugyanilyen autó készült, ráadásul a legendás, negyedik generációs Toyota Supra targatetős, csúcsfelszereltségű változatáról van szó.

Igazi gyöngyszemre bukkantunk a Használtautó.hu kínálatában. Már magában kuriózumnak számít a balkormányos, negyedik generációs Toyota Supra, ám ez a konkrét autó még különlegesebb. Ritkán látott autóról van szó, hiszen globálisan sem érte el a 116 ezer példányt a gyártás. Gyárilag bal oldalra szerelt kormánnyal pedig kevesebb, mint ezer darab készült, amelyből 557 példányt a német piacon értékesítettek. Ha figyelembe vesszük az autó színét és felszereltségét, akkor mindösszesen 57 darab ugyanilyen, targatetős, csúcsra extrázott, "Renessaince Red" vörös fényezésű Supra gördült le a szalagról. Ráadásul ezt az autót a manuális sebességváltója és a híres, hathengeres turbómotorja ellenére nem építették át utcai versenyautóvá az ezredforduló tuningőrületének hevében. Helyette gyárias állapotban megőrizték, majd teljes dokumentációval restaurálták. Nyilvánvalóan gyűjtőknek szánják az immáron 32 éves, tehát veteránkorú Suprát, így egyáltalán nem kizárt, hogy valaki megadja majd érte az elsőre borsosnak hangzó, 80 millió forintos vételárat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?